Inzamelingsactie voor Stan Perrée levert ruim 5 mille op

Foto: De Marotte Zitterd

Stan Perrée, bekend als vrijwilliger bij het Kasteelpark in Born en als Bieleman van de Marotte Zitterd, kreeg afgelopen week een cheque van 5.159 euro en 37 cent.

Dat bedrag is de gezamenlijke opbrengst van twee onafhankelijk van elkaar gestarte crowdfundingacties. Zowel Guido van Haen van stadscarnavalsvereniging De Marotte als John Kistermann, die Stan persoonlijk kennen, namen daartoe het initiatief.

In november vorig jaar werd Stans brommobiel gestolen in Oud-Geleen. Hij had jarenlang gespaard om zijn tweedehands brommobiel aan te kunnen schaffen. Door de diefstal verloor Stan, die een geestelijke en lichamelijke beperking heeft, zijn zelfstandigheid. Hij kon niet meer op eigen gelegenheid naar activiteiten van De Marotte of naar het Kasteelpark in Born om daar te helpen bij het verzorgen van dieren.

Dankzij de velen die doneerden aan een van beide crowdfundingacties is de aanschaf van een vervangende brommobiel een stuk dichterbij gekomen.

De cheque werd afgelopen week door bestuurslid van De Marotte Guido van Haen, stadsprins Ruud II, Vorst Marot Joep I (niet op de foto) en John Kistermann overhandigd aan Stan Perrée (op de foto tweede van rechts).

Cookieinstellingen