Duurzaam Sittard | om maakt belofte ‘samen profiteren’ waar

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Klanten van de lokale energiecoöperatie Duurzaam Sittard | om beginnen dit jaar met extra goed nieuws omtrent hun energierekening.

Dankzij de coöperatieve werkwijze – 100% duurzaam, lokaal en geen winstoogmerk – profiteren zij namelijk direct financieel mee van de sterke groei die wordt doorgemaakt. Een trendbreuk binnen de geprivatiseerde energiemarkt.

Dankzij de toegenomen belangstelling is de non-profit coöperatie in het afgelopen jaar fors gegroeid. Niet alleen qua klantenaantallen, maar ook qua resultaten. Deze vloeien altijd direct terug om de stijging van de tarieven structureel te dempen en nieuwe duurzame projecten op te kunnen zetten.

Duurzaam Sittard | om maakt belofte ‘samen profiteren’ waar: eerste energieleverancier in Nederland die resultaten direct uitkeert op bankrekening klanten

André Dippell namens Duurzaam Sittard | om: “Onze groei is het directe resultaat van klanten die bewust hebben gekozen voor een leverancier met een andere aanpak en anderen in hun enthousiasme meenemen. Nu die groei doorzet, vinden we het belangrijk dat ook zij hiervan kunnen profiteren. Nu én in de toekomst. Daarom geven we ons klantenbestand een extra teruggave en storten we rechtstreeks een bedrag op hun bankrekening, wat zeker in deze dure tijden extra gewenst is.”

Consumenten hebben andere energiebehoeften

Consumenten kijken tegenwoordig anders naar energie. Er is veel meer belangstelling voor de herkomst, het zelfvoorzienende karakter en wat er met de winst wordt gedaan. Allemaal redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor een coöperatieve leverancier “Door alles wat er in het afgelopen anderhalf jaar is gebeurd binnen de energiesector, hebben consumenten andere behoeftes. Ze willen zeker weten dat hun energie 100% duurzaam is, uit Nederland komt en de lokale regio versterkt. Als dat dan ook nog eens kan voor een scherpe energieprijs, is overstappen een voor de hand liggende keuze.” aldus André Dippell.

Bij coöperatieve energie profiteert iedereen mee

Dat klanten meeprofiteren van de opbrengst is vernieuwend binnen de energiebranche, maar heeft alles te maken met het coöperatieve karakter van de leverancier. Dippell legt uit: “Omdat we een coöperatie zijn, hebben we geen winstoogmerk. Dat betekent dat de winst terugvloeit naar klanten, doordat we daarmee de afgelopen periode onze tarieven lager konden houden. Daar bovenop vloeit onze winst ook terug naar onze lokale coöperatie, zodat we hiermee nieuwe zonneprojecten en windparken ontwikkelen. Zo worden we steeds meer zelfvoorzienend en structureel goedkoper. En hoe meer mensen met ons meedoen, hoe groter onze impact.”

Over Duurzaam Sittard | om

Duurzaam Sittard | om is medeoprichter van om | nieuwe energie. Dit is een energiecollectief dat bestaat uit tientallen lokale energiecoöperaties door heel Nederland. Écht anders, want de energie wordt 100% duurzaam opgewekt bij klanten in hun eigen buurt. De enige coöperatieve landelijke leverancier zonder winstoogmerk, zodat de regio profiteert van meer verduurzaming en de klanten van lagere tarieven.

Cookieinstellingen