Maas Cleanup ook langs beken in Sittard

Foto: SGN

Het is weer zover, dit jaar is er op 18 maart een Maas Cleanup na de winter, zodat de oevers van Mooder Maas en van alle beken die erheen stromen weer schoon zijn voordat het voorjaar begint.

Dat is niet alleen zinnig om te voorkomen dat plastics en andere troep naar de Noordzee en de oceanen stromen, maar ook omdat we de ontluikende natuur in het voorjaar een schone omgeving gunnen zonder onze rommel.

Ook Wij Schwienswei doet weer mee aan deze belangrijke voorjaarsschoonmaak. Ditmaal wordt niet alleen opgeruimd rond de beken van de Schwienswei, dus de Rode Beek, Geleenbeek en Molenbeek, maar worden ook de beide oevers van de Geleenbeek stroomopwaarts tot aan de Ligne in de binnenstad van Sittard schoongemaakt. Wie meedoet kan kiezen aan welke kant hij of zij wil starten. En natuurlijk wordt zoals gebruikelijk afgesloten met koffie en vlaai op de Schwienswei en met een (steeds grotere) groepsfoto, die iedereen meteen na afloop kan delen op social media en whatsapp. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Voor prikkers, vuilniszakken en Maas Cleanup T-shirts wordt gezorgd. Een auto met aanhanger haalt de gevulde zakken op, zodat er niet gesleept hoeft te worden met volle zakken.

Cookieinstellingen