Bert Kip stopt per 1 juli 2023 als CEO van Brightlands Chemelot Campus

<em>Bert Kip</em>
Bert Kip
Foto: Brightlands Chemelot Campus

Bert Kip neemt per 1 juli aanstaande afscheid als CEO van Brightlands Chemelot Campus.

Hij stopt na ruim 10 jaar leiding te hebben gegeven aan de ontwikkeling en groei van de Brightlands campus in Sittard-Geleen. De Raad van Commissarissen van Brightlands Chemelot Campus is bezig met zijn opvolging.

Bert is in 2012 door aandeelhouders Provincie Limburg, DSM en Maastricht University gevraagd om op het voormalige R&D terrein van DSM als CEO leiding te geven aan de ontwikkeling van een innovatiecampus op het gebied chemie en materialen. Onder zijn leiding is deze plek gegroeid van een bedrijventerrein met 1000 jobs naar een duurzame community van professionals in de wereld van de duurzame chemie, circulaire materialen en biomedische innovaties. Een krachtig innovatie-ecosysteem dat momenteel bestaat uit 110 organisaties met ruim 3000 jobs en 1250 studenten.

Het is dit fundament waarop onlangs ook de groeistrategie van Brightlands Chemelot Campus richting 2030 is vastgesteld met een beoogde groei naar 5000 jobs, zich manifesterend met onder andere de uitbreiding naar het noordelijk deel van de campus onder de noemer ‘Brightlands Circular Space’. Een groeistrategie waarin aandeelhouders samen blijven optrekken. Daarmee houden zij de ontwikkeling van campus en regio in eigen hand en is er veel vertrouwen om brede welvaart voor onze regio als ook goede diensten en producten voor de wereld te kunnen blijven realiseren. Het is dit moment dat Bert in goed overleg met aandeelhouders en Raad van Commissarissen heeft uitgekozen als het moment om de CEO-verantwoordelijkheid over te dragen.

Bert Kip, CEO Brightlands Chemelot Campus: “Ik ben bovenal trots en dankbaar voor wat ik samen met velen in de afgelopen 10 jaar heb mogen en kunnen realiseren. Een groei- en transformatieproces van een plek met een rijke historie, naar een plek met een grote toekomst. Dat was beslist geen peulenschil. Ik durf te stellen dat we een uniek model hebben gerealiseerd en ben blij met het commitment dat ook de komende jaren samen wordt doorgepakt. Het is algemeen bekend dat het bouwen van een innovatiecampus een lange adem vergt. Voor mijzelf, maar ook voor de campus, is het daarom gezond om juist nu, na ruim 10 jaar, de leiding over te dragen”.

Koos van Haasteren, voorzitter Raad van Commissarissen: “Als RvC kijken we met veel waardering naar hetgeen onder leiding van Bert Kip in de afgelopen 10 jaar tot stand is gebracht. Zijn visie op de ontwikkeling van deze campus, zijn implementatiekracht en verbindend leiderschap hebben ervoor gezorgd dat niet alleen de beoogde doelen zijn overtroffen, maar ook dat er een bruisend ecosysteem is ontstaan waar innovatie op grote maatschappelijke thema’s plaatsvindt, waar verbindingen tot stand worden gebracht en meerwaarde wordt gecreëerd. Meerwaarde voor transities op het gebied van circulariteit, energie efficiëntie, gezondheid en de toekomst van deze Brightlands regio.”

 

Cookieinstellingen