Sittard-Geleen in top 5 meest romantische gemeenten van Limburg

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Limburg behoort tot de meest provincies van Nederland. Alleen Noord- en Zuid-Holland scoren hoger, blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl.

Beek mag zich de meest romantische gemeente van Limburg noemen. Er zijn hier onder andere veel winkels te vinden waar je romantische presentjes kunt kopen en ook populaire date-bestemmingen liggen er om de hoek. Ook Maastricht scoort goed, zo blijkt uit het onderzoek.

Om te bepalen wat de romantische hotspots van Nederland zijn, bracht ThePerfectWedding.nl per gemeente 18 verschillende ‘romantische onderzoekscategorieën’ in kaart. Deze variëren van aantal het chocolatiers, bloemisten en hotels per inwoner tot het aantal huwelijken. Aan de hand van deze categorieën is voor elke gemeente een score berekend.

Top 5 meest romantische gemeenten van Limburg

Op zoek naar een mooie bestemming in de buurt voor een eerste date? Vooral Beek is in Limburg de moeite waard. In de landelijke vergelijking eindigt de gemeente zelfs op een vierde plaats. Maastricht doet overigens nauwelijks onder. De provinciale hoofdstad scoort vooral punten door de romantische omgeving. De top 5 meest romantische gemeenten binnen de provincie ziet er als volgt uit:

  1. Beek (score: 7,4)
  2. Maastricht (score: 7,3)
  3. Roermond (score: 7,1)
  4. Sittard-Geleen (score: 6,7)
  5. Kerkrade (score: 6,7)

Gemeenten in Limburg waar romantiek vooralsnog wat verder te zoeken is, zijn Bergen (5,3) en Horst aan de Maas (5,4).

Dit zijn de meest romantische plekjes van Nederland

Ook buiten Limburg is er genoeg te ontdekken als je op zoek bent naar een potje romantiek. Amsterdam komt uit de bus als meest romantische gemeente. Andere gemeenten die hoog scoren zijn Doesburg (Gelderland), Enkhuizen (Noord-Holland), en Delft (Zuid-Holland).

Benieuwd hoe andere gemeenten binnen en buiten de provincie scoren?

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen