Doorstart-TV presenteert derde editie van Studio 046

09 feb 2023, 20:00 Nieuws
Studio 046 komt, ook in de editie van 7 februari, vanuit Kasteel Limbricht en spreekt in deze uitzending met een zevental gasten.
U ziet interviews met René Tesselaar, Hans Slangen, Sandra Kervel, Ad Hoogenboom, Peter Schoenmakers, Wil Helwig en Guus Steinen.
HetOud-Limburgs Schuttersfeestwordt dit jaar een gigantisch festijn in Born, met naast de schutterijen gasten als de Schintaler en Wir Sind Spite. De bezoekers moeten worden opgevangen en verzorgd en daar zijn 1500 vrijwilligers voor nodig.René Tesselaarvan de werkgroep Personeel van het OLS doet een oproep.
Het Kluisje in Geleen werd ooit gebouwd als ziekenhuis en deed ook nog dienst als slachthuis en noodkerk.Hans Slangengroeide op in de Kluisbuurt en deed onderzoek naar de historie van het pand. Dat werd in 1699 gebouwd op een kruispunt van veldwegen naar Spaubeek, Oud-Geleen, Spaans-Neerbeek, Lutterade en Krawinkel.
De stichtingKracht uit Kwetsbaarheidorganiseert in maart een themaweek rond geestelijke gezondheidszorg. Wat houdt dit in en voor wie is het bedoeld?Sandra Kervel, coördinator van de stichting, licht het toe samen met echtgenoot Rinie.
Ad Hoogenboomis voorzitter van de zeer actieveHeemkundevereniging Geleen. Het verzameld verleden van de Waereldsjtad is te zien in het eigen gebouw in de Jupiterstraat, tijdelijk inclusief foto’s van de 90-jarige Geleense hoffotograaf Harry Canisius.
Peter Schoenmakersis een verzamelaar van Limburgse culinaire streekproducten. Als ervaren chef brengt hij ze in bereide vorm op tafel in zijn eigen restaurantSjmaakin Geleen. Een smakelijke upgrading van Limburg en de Euregio Maas-Rijn.
Fortuna Verbindtop vele manieren. De werkgroep Memories brengt het verleden van Fortuna en Sittardia tot leven, in eerste instantie voor streekgenoten met dementie, maar inmiddels sluiten zich steeds meer anderen aan.Wil Helwigvertelt erover.
Guus Steinenschrijft dialectliedjes, vooral in de carnavalsperiode. Tal van artiesten oogsten succes met zijn ideeën en dat vindt hij prima. Zelf maakt hij deel uit van Don Kiesjot. In deze uitzending zingt hij niet, maar praat over zijn omvangrijke repertoire.
De volgende editie van Studio 046 gaat online op woensdag 1 maart om 19:00 uur. In de carnavalsperiode kunt u bovendien kijken naar het allerlaatste optreden van Trio Ongeplök uit Born.
Klik op de afbeelding boven dit bericht om de uitzending te bekijken.