Oukouk winnaar Top111 Radio Nónnevot

Foto: © Marcel Boreas

Het uit 1955 stammende nummer Oukouk van Toon Hermans is door de luisteraars van Radio Nónnevot verkozen tot nieuwe nummer 1 van de Zittesje Top 111.

Daarmee krijgt de Top 111 voor het derde jaar op rij een andere nummer 1. En telkens was er wel een bepaalde aanleiding voor een nummer 1-notering. Twee jaar geleden, in coronajaar 2021 geleden stond Cyriel Niël op nummer 1 met ’t haw zo sjoon kènne zeen. Afgelopen jaar stond de toen nieuwe De Neit Prinse Rèpzooidie van ’t Convent van Neit Prinse na een uitgebreide promotiecampagne op kop. De winst van Toon Hermans zou wel eens kunnen samenhangen met de Zittesje Revuu Oukouk die eind vorig jaar werd opgevoerd. Het nummer van Niël staat dit jaar op nummer 5 in de Top 111. De Neit Prinse zakte uit de top 10.

De finale van de Top 111 vond zaterdagavond plaats tijdens een geanimeerde uitzending vanuit ’t Sjterfhoes waarbij diverse bekende en minder Zitterder acte de présence gaven, waaronder stadsprins Ruud II. Tijdens de door Tom Jessen gepresenteerde uitzending werden echter ook enkele kritische noten gekraakt, zo had liedjesmaker Sjohn Smeets kritiek op het carnavalsgehalte van de liedjes op het LVK en pleitte kersvers Vors Marot Joep Wijnands voor een Vastelaovend waarbij niet alleen het “vieren en consumeren” centraal staat, maar ook het “maken”, mensen die het feest gestalte geven, bijvoorbeeld als wagenbouwer. Daarnaast noemde hij ook de initiatiefnemers van Radio Nónnevot, Marc Webers en Ruud Meuwissen als voorbeeld.

Tekst en foto’s: Marcel Boreas

 

top111 sjterfhoes
Foto: © Marcel Boreas
Cookieinstellingen