De Sjpaspas keert met carnaval terug in centrum Sittard

Foto: Horeca Markt

Met de terugkeer van een ‘normale’ carnavalsviering keert in Sittard dit jaar ook de Sjpaspas weer terug.

De Sjpaspas is tijdens carnaval – vanaf aanstaande donderdag 16 februari tot en met carnavalsdinsdag het enige betaalmiddel in de café’s op de Markt. Je kunt er ook mee betalen in Kafee de Kup. In café ’t Sjterfhoes kun je vanaf carnavalszondag met de Sjpaspas betalen.

sjpaspasDe nieuwe Sjpaspas is groen van kleur. De oude blauwe Sjpaspas is dit jaar nog te gebruiken.

Met deze speciaal voor de carnavalsdagen ingevoerde betaalpas wordt afrekenen tijdens de Vastelaovend een fluitje van een cent. Snel betalen, geen gedoe met wisselgeld en al helemaal geen wachtrijen voor loketten voor het aanschaffen van consumptiebonnen of -penningen. Het saldo op de Sjpaspas is middels een app bovendien simpel online op te hogen (let op: hier zijn wel transactiekosten aan verbonden), dus in de rij staan voor een opwaardering is ook al niet nodig.

Kortom: het gemak dient de mens!

Hoe werkt het ook alweer?

Met carnaval betaal je bij alle horecazaken op de Markt in Sittard simpel en snel met de Sjpaspas.

  1. Haal jouw Sjpaspas
    Je koopt de pas bij de kassa’s op de Markt en bij de voorverkooppunten. Je betaalt eenmalig € 3,00 (= 1 munt) voor een nieuwe pas. De Sjpaspas is het enige betaalmiddel tijdens carnaval op de Markt in Sittard.
  2. Opladen doe je gewoon thuis via de Knip App/online óf bij een van de kassa’s op de Markt. Let op: het opwaarderen van de Sjpaspas gaat in munten, niet in euro’s. Met andere woorden: het saldo op je Sjpaspas geeft het aantal munten weer dat je nog niet hebt gebruikt.
    Opwaarderen gaat eenvoudig en snel: alléén met pin bij de kassa’s op de Markt of bij de opwaardeerkassa in de meeste café’s. Dit staat duidelijk boven de ingang van ieder café aangegeven. Maar opwaarderen kan zelfs nóg makkelijker, gewoon thuis voordat je vertrekt via www.sjpaspas.nl of waar je ook bent met de App (betalen met iDeal). Download via homepage www.sjpaspas.nl. Haal je pas dus snel en vermijd lange wachtrijen bij de kassa. De pas is sinds zondag 12 februari verkrijgbaar bij een aantal café’s.
  3. Makkelijk terugboeken van overgebleven tegoed
    Ongebruikte munten die na de carnaval nog op je Sjpaspas staan, zijn vanaf woensdag 22 februari 2023 tot en met vrijdag 3 maart 2023 makkelijk terug te boeken via de website www.sjpaspas.mijnkniponline.nl (administratiekosten = 1 munt). Na deze restitutieperiode vervalt eventueel overgebleven tegoed.

De Sjpaspas is te koop bij Hotel de Limbourg, café Ich En Dich, café Schtad Zitterd, Tapperie de Gats en Gastrobar 1677. Vanaf donderdag 16 februari is de pas ook te koop bij de kassa’s op de Markt (betalen alleen met Pin).

 

Dossier: Carnaval
Cookieinstellingen