Groat Waereldsjtad Kapelle Konkoer op carnavalsmaandag

Foto: Groat WKK

Geleen viert op carnavalsmaandag op het Groat Waereldsjtad Kapelle Konkoer 2023 het honderdste geboortejaar van Bertha Paulissen.

Dat gebeurt in de feesttent van Feron’s Corner in Geleen.

Het honderdste geboortejaar van Bertha Paulissen (geboren 27 september 1922) zal niet onopgemerkt voorbijgaan. De rol van deze promotor van de Limburgse Vastelaovesmuziek en belangrijke grondlegger van het LVK kan niet overschat worden.

Daarom siert haar beeltenis de medaille van het gezelligste konkoer van Limburg, ’t Groat Waereldsjtad Kapelle Konkoer. Dit vindt plaats in de Waereldsjtad Gelaen op Vastelaovesmaondig na de kinderoptocht omstreeks 15:33 uur in de grote feesttent voor café Feron’s Corner. Kortom: iedereen kan comfortabel, de deelnemende kapellen zien en horen strijden om de spreekwoordelijke eer. Dat zijn: Hawf óm, Pas Begoosj, de
Hofkapel St. Augustinus en Oete Waeg.

Tussendoor en erna zorgen een DJ, Ritchie Bakx, Op Ós voor nog meer ambiance. Irene Lardy brengt haar muzikale ode aan Betrtha Paulissen. Lord Geurts is de hoofdjury, waardoor arbitraire dwalingen uitgesloten mogen worden. Tussen 18:00 en 19:00 uur is de prijsuitreiking waarbij Stadsprins Sjoerd I met adjudanten Jeroen en Indy, de Stadsjeugdprins Sepp en adjudant Siem, de Raad van Elf van Sjtadsvastelaovesvereiniging De Flaarisse acte de présence geven. Samen met hen wordt het Geleens Volkslied gezongen.

Het spetterende avondprogramma brengt vanaf 19:00 uur, onder meer Don Kiesjot op de Bühne.

De organisatie is zoals elk jaar in handen van Oete Waeg, hetgeen garant staat voor een héél aangename en bij tijden hilarische middag. Zorg dat je erbij bent!

Groat WKK, maandag 21 februari
Plaats: in de grote feesttent bij de café Feron’s Corner in Geleen
Aanvang: na de Kinderoptocht om 15:33 uur

Cookieinstellingen