Sint Joepmarkt dit jaar op maandag 20 maart

<em>Lydia van de Ruit gekroond tot Koning van Sint Joep 2022</em>
Lydia van de Ruit gekroond tot Koning van Sint Joep 2022
Foto:

Het naamfeest van Sint Jozef valt dit jaar op zondag 19 maart en dat betekent dat de jaarlijkse Sint Joepmarkt in Sittard op maandag 20 maart wordt gehouden.

Al ruim twee eeuwen – sinds 19 maart 1803 en begonnen als veemarkt ten tijde van Napoleon – is de Sint Joepmarkt een wijd en zijd bekende en populaire jaarmarkt, die vele duizenden mensen naar Sittard trekt. Het is ook bij uitstek een dag voor oud-Sittardenaren om naar de plek van hun roots terug te keren.

Met de Sint Joepmarkt wordt het jaarmarktenseizoen in Nederland afgetrapt. Het is niet alleen de eerste van het jaar, maar ook de grootste jaarmarkt die in Nederland wordt gehouden. Als je alle kramen die op de Sint Joepmarkt staan achter elkaar zou opstellen krijg je een lint van om en nabij de 5 kilometer aan koopwaar.

De markt trekt jaarlijks de nodige standwerkers, die met hun verkoopbabbels steevast veel kooplustigen en geïnteresseerden rond hun kraam weten te verzamelen. De gemeente Sittard-Geleen beloont elk jaar de beste standwerker met de titel Koning van Sint Joep.

De markt begint zoals gewoonlijk om 08:00 uur en duurt tot 17:00 uur. En na het sluiten van de markt is het ongetwijfeld nog lang gezellig in de kroegen in de historische binnenstad van Sittard.

Cookieinstellingen