Vragen over invulling vrijgevallen ruimte van gesloopte flat Limbrichterveld

Foto: SGN

Twee jaar geleden werd de voormalige derde flat aan de Eisenhowerstraat in het Limbrichterveld in Sittard ontmanteld en gesloopt.

Voor het gebruik van de vrijgevallen ruimte is destijds een uitvraag onder inwoners gedaan, waarschijnlijk door ZOwonen. Aan omwonenden werd gevraagd welke ideeën zij hadden voor invulling van het terrein.

Naar aanleiding daarvan heeft de gemeenteraadsfractie van GroenLinks-PvdA schriftelijk een aantal vragen gesteld aan het College van B&W.

De fractie wil weten of het College bekend is met deze uitvraag onder inwoners en wat er met de resultaten van de uitvraag is gedaan. De fractie GroenLinks-PvdA is van mening dat (tijdelijke) invulling van meerwaarde kan zijn voor de wijk Limbrichterveld en vraagt of het College die mening deelt en zo ja, welke rol ZOwonen daar dan in heeft en welke rol de gemeente daarin heeft?

De fractie denkt aan een skateparkje dat geschikt is voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 13 jaar. Er is in de wijk namelijk gelegenheid tot spelen voor jonge kinderen. En iets verderop is er het skatepark aan de Holleweg, maar dat is minder geschikt voor kinderen van 8 tot 13 jaar. De fractie wil weten of dit overeenkomt met wat de inwoners destijds hebben aangedragen en of er nog andere geschikte ideeën zijn.

Cookieinstellingen