Red levens: word burgerhulpverlener in Sittard-Geleen

Foto: SGN

De Stichting Burgerhart Sittard-Geleen is een samenwerkingsverband van de verschillende EHBO- en Rode Kruis- Verenigingen binnen de Gemeente.

Stichting Burgerhart Sittard-Geleen zet zich in om de gemeente Sittard-Geleen hartveilig te maken en te houden. De gemeente speelt in dit kader met name de financieel ondersteunende rol.

Het hartveilig maken van de gemeente kan worden bereikt door een goede spreiding van burgerhulpverleners en AED’s binnen de dorpskernen en de verschillende wijken van de gemeente.

De eerste 6 minuten… zijn cruciaal bij een circulatiestilstand. Hoe sneller de reanimatie wordt gestart en de AED ingezet, hoe groter de kans op leven én leven met minimale schade.

OPROEP: Kunt u reanimeren?

  • Wilt u daarvoor bereikbaar zijn?
  • Heeft u een geldig EHBO, BHV of Reanimatiediploma?

Meld u dan nu aan bij HartslagNu en help mee.

HartslagNu is het Oproep Systeem dat Burgerhulpverleners oproept bij een reanimatie in hun omgeving. De burgerhulpverlener start in die kritieke minuten de eerste hulp op, totdat de professionele hulpverlening het overneemt.

Woont u in de Gemeente Sittard-Geleen en heeft u geen diploma, of is uw diploma verlopen, dan kunt u via stichting Burgerhart Sittard-Geleen een opleidings- herhalingscursus doen. Indien u zich hierna aanmeldt bij HartslagNu, worden de kosten voor de cursus/nascholing door de stichting vergoed.

Meer informatie

Cookieinstellingen