Maandag Sint Joepmarkt in Sittard – lees hier wat je moet je weten!

Foto: SGN

Maandag 20 maart 2023 vindt de 218e editie van de Sint Joepmarkt plaats. Bent u van plan de Sint Joepmarkt te bezoeken? Lees hier alle handige informatie over deze jaarmarkt.

De Sint Joepmarkt is de grootste jaarmarkt van Nederland. Een écht begrip in Limburg en daarbuiten. Een markt met ruim driehonderd verschillende marktkramen verspreid over vijf kilometer dwars door de historische binnenstad van Sittard. Deze jaarmarkt staat al meer dan 200 jaar bekend om haar enthousiaste standwerkers. Op de Sint Joepmarkt kunt u terecht voor allerlei producten, kleding en heerlijk eten en drinken.

Begin- en eindtijd

De Sint Joepmarkt begint om 08:00 uur en eindigt om 17:00 uur.

Parkeren

Komt u met de auto? Houd dan rekening met drukte op de weg. Op verschillende plekken rondom de markt liggen parkeergarages en -terreinen. Bij het stadskantoor in Sittard zijn ook tijdelijk extra gehandicaptenparkeerplaatsen te vinden. Bekijk de plattegrond van de Sint Joepmarkt voor alle parkeergarages en -terreinen.

Fietsenstalling

Komt u met de fiets? Op verschillende plekken in en rondom de binnenstad zijn fietsenstallingen te vinden. Aan het Hub Dassenplein en bij Ligne is een bewaakte fietsenstalling te vinden. Aan de Paardenstraat en bij het treinstation in Sittard ligt een onbewaakte fietsenstalling. Plaats uw fiets alleen op deze plekken. Bekijk de plattegrond van de Sint Joepmarkt voor alle fietsenstallingen.

Fietsen die niet goed gestald zijn worden weggehaald en verplaatst naar de fietsenstalling op het Tempelplein. Staat uw fiets niet op het Tempelplein? Dan is de fiets mogelijk meegenomen naar het Veiligheidshuis. Op woensdag 22 maart en donderdag 23 maart tussen 12:00 en 16:00 uur is het Veiligheidshuis bereikbaar. Locatie: Geleenbeeklaan 2, Geleen.

Klik op de plattegrond voor een groter formaat.

Koning van de Sint Joepmarkt

Ieder jaar wordt een standwerker door een aantal juryleden verkozen tot ‘koning van de Sint Joep’. Een van de mooiste prijzen die je als standwerker kunt winnen. Vorig jaar was deze prijs voor Lydia van de Ruit, bekend van de wondervlekkenzeepjes. ‘’Opeens stond daar L1 TV samen met wethouder Leon Geilen voor mijn neus. Ik ben de koning van de Sint Joep geworden! Een titel waar vele collega’s voor strijden. Dit had ik na alle ellende niet durven denken, laat staan hopen’’, aldus Lydia. Maandag wordt de nieuwe koning van de Sint Joep 2023 uitgeroepen.

Dit jaar bestaat de jury uit Leon Geilen (wethouder), Peter Reudink (landelijk bestuurder CVAH), Evelyn Bethume (Regiomanager CVAH), Romy Winkens en Jan-Maarten van Dongen van de gemeente Sittard-Geleen.

lydia van de ruit koning van sint joep 2022
Winnaar 2022 Lydia van Ruit en wethouder Leon Geilen

NK tegelwippen

Dit jaar is de gemeente ook aanwezig met een bijzondere stand. In de Limbrichterstraat vertellen medewerkers van de gemeente u graag alles over het NK Tegelwippen. Het doel? Zoveel mogelijk tegels in tuinen verruilen voor groen. Zo maken we onze gemeente klimaatbestendig. De eerste 10 inwoners die zich bij de stand aanmelden voor deelname krijgen ook nog eens een originele sedum-tegel.

Cookieinstellingen