Museumweek 2023 in het Museum van de Vrouw

Foto: Museum van de Vrouw

Van zaterdag 1 tot en met vrijdag 7 april is het weer Museumweek. Er is dit jaar geen speciaal thema, wel mag je je Museumkaart deze week aan iemand uitlenen.

Er wordt niet gecontroleerd op identiteit. De huidige tentoonstelling ‘Et Dieu crea la Femme’ is nog tot en met 10 april te zien.

Vanaf 16 april komt er een nieuwe editie met andere kunstenaars. Het museum biedt ter gelegenheid van Museumweek enkele bijzondere activiteiten rondom deze expositie.

Demonstraties door kunstenaars

Op zondag 2 april is Lei Hannen, keramist en een van de deelnemende kunstenaars aan de tentoonstelling, van 13.30 tot 16 uur in het museum. Altijd al meer willen weten van vormgeven met klei, dan kunt u deze middag Lei aan het werk zien. Rond zijn dertigste volgde hij zijn hart en vond rust in keramiek als kunstvorm. Keramiek biedt hem zoals hij zelf zegt een haast onbegrensde vrijheid in scheppend vermogen.

Woensdag 5 april kunt u van 13:30 tot 16:00 uur Dawaa Huizinga-Molom, keramiste, illustratieve vormgever, aan het werk zien met modeltekenen. Zij is ook een van de exposerende kunstenaars. In haar werk komen vooral vrouwen tot uitdrukking. De eigenschappen, grote en kleine emoties, heel subtiel komen hierin naar voren.

Op 10 april (Tweede Paasdag) is het museum extra geopend. Tussen 13:00 en 17:00 uur kunt u de exposerende kunstenaars ontmoeten.

Cookieinstellingen