Tweede editie van Zitterd Sjittert op 22 en 23 april

Foto: SGN

Zitterd Sjittert, ‘ein muzikale reis veur en door Laammaekesj’, beleeft op 22 en 23 april zijn tweede editie.

Dit muzikale evenement, waarin Sittardse artiesten hun favoriete liedjes in het Zittesj zingen, werd in 2022 voor het eerst en met veel succes georganiseerd door Stichting De Laammaekesj. Plaats van handeling is ook dit jaar De Vief Heringe aan de Molenweg in Sittard.

Esther van Cleef, Marlou Obers, Marc Courage, Cyrille Niël, Fieny Cals, Sjef Schurgers en Jan van Daal zingen tijdens deze twee voorstellingen hun favoriete nummers in ‘t Sittards dialect. Een aantal leden van de Sittardse band Loose zorgen voor de muzikale begeleiding. Zij brengen mooie duetten en soli van alom bekende Zittesje klassiekers tot wereldwijde hits waarvoor teksten in het Zittesj plat werden geschreven. De presentatie is in handen van Nicole Schurgers.

Laammaeker van ’t Jaor

Tijdens Zitterd Sjittert wordt tevens de Laammaeker van ’t Jaor uitgeroepen. Die eretitel is bedoeld voor iemand die zich wist te onderscheiden door zijn of haar buitengewone bijdrage aan de instandhouding van de Sittardse cultuur. Vorig jaar viel die eer te beurt aan Cyrille Niël.

Entreekaarten

Toegangskaarten voor Zitterd Sjittert kosten 21 euro (inclusief servicekosten, een hapje en een welkomstdrankje).
Kaarten zijn online te koop op:

Cookieinstellingen