Bekijk hier het definitieve ontwerp van Sportpark Glanerbrook

Foto: Gemeente Sittard-Geleen

Afgelopen week werd het Definitief Ontwerp van Sportpark Glanerbrook gepresenteerd aan omwonenden, gebruikers en andere geïnteresseerden.

In een drukbezochte Hanenhof zagen ruim 200 aanwezigen hoe het huidige gebouw wordt omgebouwd naar een schitterend sportcomplex in het groen.

Het definitieve ontwerp wijkt op een paar punten af van het eerder getoonde voorlopige ontwerp. Zo is de fietsenstalling verplaatst en bevindt de ingang zich nu volledig op de begane grond. Ook worden er extra bomen toegevoegd bij het voorplein voor meer schaduw en koelte.

Aan de totstandkoming van het definitieve ontwerp gingen twee jaar van samenwerking tussen verenigingen, omwonenden, medewerkers en de werkgroep integrale toegankelijkheid vooraf.

Positieve reacties

Projectwethouder Wethouder Geilen is blij dat de ontwerpen goed ontvangen zijn en overwegend positieve reacties opleveren: “het oordeel van inwoners en gebruikers is belangrijk. Voor hen doen we het. Daarom hebben we deze groepen in het voortraject ook zo veel als mogelijk betrokken. We hebben hen gevraagd hun ideeën, wensen en eisen met ons te delen. Aan die oproep hebben ze gehoor gegeven en ons voorzien van waardevolle informatie. De architecten hebben vervolgens bij de ontwerpen deze ideeën zo veel als mogelijk meegenomen.”

Het ontwerp

Nieuwsgierig naar hoe het eruit gaat zien? Bekijk dan het filmpje en/of de presentatie. Hierin ziet u ook een impressie van het wedstrijdbad. Het is nog niet zeker of dit bad ook daadwerkelijk gebouwd gaat worden. De gemeenteraad moet hier namelijk nog een besluit over nemen. Datzelfde geldt voor de overkapping van de buitenijsbaan. Voor de rest van de plannen is er groen licht.

Cookieinstellingen