Sittardse kapper genomineerd voor Coiffure Award 2023

Foto: SGN

Kapper Bram van den Eijnden van kapsalon Kop aan de Begijnenhofstraat 3 in Sittard is een van de genomineerden voor de Coiffure Award 2023.

De vakjury is onder de indruk van Coiffure Award 2023 inzendingen: “Dit is Nederlandse craftsmanship ten top.”

Al 31 jaar lang is de Coiffure Award hét topevent in de kappersbranche dat ook bij de consument grote bekendheid geniet.

Internationaal bekende talenten als llham Mestour, Hester Wernert-Rijn en Berni Ottjes hebben allemaal hun carrière zien groeien na het winnen van de meest toonaangevende kappersprijs van Nederland.

Onder het toeziend oog van een 13-koppige Nederlandse vakjury en een 6-koppige Britse vakjury zijn de genomineerden van de 31ste editie van de Coiffure Award zorgvuldig gekozen en inmiddels bekend.

Vandaag hebben zij te horen gekregen dat zij behoren tot de top van de huidige industrie en kans maken op een van de 13 prestigieuze Coiffure Awards. Deze 31e editie van het bekende gala vindt op zondagavond 14 mei plaats in Studio21 in Hilversum.

De genomineerden in de categorie Avant Garde

  • Bram van den Eijnden van Kop in Sittard
  • Henry Gijzen van Geknipt@Henry’s in Etten-Leur
  • Arjan Bevers van Avanti kappers in Helmond
  • Hester Eisenga van Capaldi Kappers in Leeuwarden
  • Bob Jansen van Bob Jansen haar & make-up in Hoorn
  • Amanda van Os van LinQ Kappers in Hoorn
  • Nancy Richard van Sjenkels Rotterdam in Rotterdam
  • Agnes Westerman van Ici Jolie in Hardenberg
  • Ingeborg van de Ven van Y.O.L.O in Rosmalen
  • Monique van Baal van Hairdesign D’Arcade in Zeist

Bovenstaande genomineerden, een mix van zowel gevestigd als jong en nieuw talent, bewijzen dat beperkingen in en niet op het hoofd zitten. De vakjury was onder de indruk van de inzendingen van dit jaar. Voorzitter van de Nederlandse vakjury, Berni Ottjes: “De inzendingen laten zien waarom Nederland toonaangevend is in de industrie, het niveau van de nominaties is enorm hoog. Dit is Nederlands craftsmanship ten top.”

Jurering

De jurering van de inzendingen vond in drie fases plaats. De persjury, bestaande uit een zorgvuldig gekozen selectie van redacteuren, journalisten en beauty editors van toonaangevende bladen, beoordeelde als allereerste de inzendingen. Zij kozen de genomineerden en winnaar voor de Pers Award. Als tweede beoordeelde een 13-koppige Nederlandse vakjury bestaande uit haar- en beauty specialisten de inzendingen. Voor de Schwarzkopf Hair Color Technician vond een aparte jurering plaats. Tot slot namen 6 Britse topkappers de taak van de laatste jury ronde op zich.

Over de Coiffure Award 2023

De Coiffure Award – die in 1992 is opgezet door Schwarzkopf Professional en Coiffure Media – streeft ernaar de kappersbranche naar een hoger niveau te brengen en zet zich in voor de promotie van de kapper. Alle aandacht gaat uit naar het vakmanschap dat de kappers met veel passie laten zien. Op zondag 14 mei vindt het 31ste gala van deze onafhankelijke haarmode fotografiewedstrijd plaats in Studio21 te Hilversum, waar naast de 12 Coiffure Awards, ook de meest begeerde prijs onder Nederlandse kappers wordt uitgereikt: de Hairdresser Of The Year. Daarnaast wordt de ANKO ondernemers award overhandigd.

De inzendingen van de genomineerden zijn te zien op www.coiffureaward.nl.

Cookieinstellingen