Rondleidingen bij Archief De Domijnen op 2 april

Foto: SGN

Komende zondag 2 april kunt u in het Euregionaal Historisch Centrum/Archief De Domijnen aan de Kapittelstraat in Sittard deelnemen aan een gratis rondleiding.

In het archief worden talloze stukken bewaard, vanaf 1276 tot bijna nu. Samen goed voor 6 kilometer aan opslag… En inhakend op de expositie Mens & Maas, die in het aangrenzende Erfgoedcentrum wordt gegeven: in het archief zijn natuurlijk ook stukken terug te vinden die betrekking hebben op de Maas. Variërend van foto’s tot oude kaarten, van gedichten tot stukken over geschillen en andere wetenswaardigheden over de veelbezongen en soms verguisde regenrivier. De rondleidingen bieden bovendien de kans om eens een bezoek te brengen aan het ondergrondse depot.

Archief De Domijnen bewaart zo’n 6 kilometer aan archief van 1276 tot bijna nu. Door de belangrijke rol die de Maas altijd heeft gespeeld in de regio is daar ook het nodige over de Maas in terug te vinden, van het zorgen voor de Maas tot narigheden die het leven met de Maas met zich meebracht en -brengt. Vind je het leuk om eens oude kaarten of foto’s te bekijken, te lezen over geschillen met betrekking tot de Maas of gewoon eens een kijkje te nemen in het depot? Kom dan op zondag 2 april mee op een rondleiding door het depot met stukken over de Maas! De rondleidingen starten om 12:00, 13:00 en 14:00 uur en duren ongeveer een half uur.

depot archief de domijnen

Cookieinstellingen