Op paasmaandag naar de Paasmarkt in Born!

Foto: SGN

Op Tweede Paasdag, maandag 10 april, vindt in Born weer de jaarlijkse Paasmarkt plaats. Uw bezoek meer dan waard!

De Paasmarkt begint om 09:00 uur en duurt tot 17:00 uur.

Elk jaar wordt het centrum van Born omgetoverd tot een gezellige paasmarkt. Op deze markt staan meer dan 200 kooplieden met ruim 300 verschillende marktkramen. Met onder andere kleding, sieraden, antiek en natuurlijk hapjes en drankjes. Voor kinderen zijn ook verschillende kermisattracties te vinden op de Paasmarkt.

Bereikbaarheid

In geheel Born kunt u gratis parkeren. Vanwege de verwachte drukte zijn op het terrein van Broekman Logistics aan de Heirweg 2 in Born extra gratis parkeerplekken beschikbaar.

Openingsronde: bestuur & schutterij

Om 10:00 uur loopt het bestuur van de gemeente Sittard-Geleen samen met schutterij Sint Martinus uit Born een openingsronde als symbolische opening van de Paasmarkt. Sint Martinus won vorig jaar het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) en mag de editie van dit jaar organiseren op 2 juli 2023. De organisatie van het OLS heeft op de Paasmarkt een kraampje in de Kerkstraat, waar onder andere vlaggen en toegangskaarten verkocht worden. Hiernaast kunnen vrijwilligers zich opgeven om tijdens het OLS te komen helpen.

Borner Paosj-sjpektakel

Naast de Paasmarkt wordt ook het Borner Paosj-sjpektakel georganiseerd. Een feest met livemuziek op de markt in Born. Van 12:00 uur tot 19:00 uur wordt opgetreden door de volgende artiesten: Ivo van der Bijl, Roy Selder, Karel Verspaget en John Tana.

Start brocante markt seizoen

Op het parkeerterrein van het gemeenschapshuis is een brocante markt te vinden. Met deze markt wordt het zogenaamde ‘brocante markt seizoen’ gestart. Vanaf 6 april tot eind oktober 2023 is deze brocante markt op donderdagmiddag terug te vinden in het centrum van Geleen.

Dansoptreden

Op het Kerkplein (aan de Kerkstraat) wordt een dansoptreden verzorgd door Angelia’s Dance Center tussen 13:00 uur en 15:00 uur.

Cookieinstellingen