Rosa-Run: 14 teams liepen een marathon door het centrum van Sittard

<em>Start Rosa-Run 2023</em>
Start Rosa-Run 2023
Foto: SGN

Zondagmiddag werd in het centrum van Sittard de tweede editie van de Rosa-Run gehouden. Een loopevenement waarin de deelnemende teams elk een marathon aflegden.

Het parcours was een rondje van ruim anderhalve kilometer door het Sittardse centrum, dat door elk team 27 keer moest worden afgelegd. Het ging hier puur om de prestatie en niet om de snelste tijd. De teams kregen vier uur de tijd om die 42.195 meter af te leggen.

De Rosa-Run is een initiatief van de stichting Bijzonder in Beweging en de organisatoren van de Kennedy-Mars. Door in teamverband estafettegewijs over een afgezet parcours een marathon te organiseren konden ook atleten met een verstandelijke of lichamelijke beperking meedoen. Dat gold trouwens ook voor mensen zonder hardloopervaring: de lopers bepaalden zelf hoeveel rondjes ze wilden voltooien.

De veertien deelnemende teams bestonden minimaal uit twee personen. Eerlijk delen zou dan betekenen dat in een team van twee leden beide teamleden na afloop een halve marathon achter de kuiten hebben. De meeste teams bestonden uit – soms ruim – meer dan twee leden, waardoor het grootste team ook de snelste tijd kon laten noteren, omdat de lopers kortere runs maakten en daardoor voluit konden gaan: de jeugd van Fortuna Sittard klokte een tijd van 2 uur, 56 minuten en 17 seconden. Als laatste kwam team Zuyderland over de streep, met nog tien minuten ruimte totdat de finish zou sluiten.

Na afloop werden de deelnemers beloond met een mooie herinnering.

De Rosa-Run is allesbehalve het meest spectaculaire hardloopevenement dat er bestaat, maar zonder meer wel een van de meeste sympathieke.

Cookieinstellingen