Go Ahead Eagles met 2-0 te sterk voor Fortuna Sittard

Fortuna Sittard trad vandaag in Deventer zonder Burak Yilmaz en Oguzhan Özyakup aan tegen Go Ahead Eagles.

Een volle Adelaarshorst zag de thuisploeg in de eerste helft van meet af ten aanval trekken. Nadat Willumson in de 17e minuut van dichtbij wist binnen te werken luwde het Deventer offensief en kwam Fortuna beter in de wedstrijd. Paul Gladon en Tijjani Noslin waren dicht bij de gelijkmaker, maar bij rust stond het nog steeds 1-0.

In het begin van de tweede helft lag het initiatief bij Fortuna Sittard. Het team van coach Julio Velázquez kreeg de nodige corners maar werd daarmee – op een rakelings overscherende kopbal van Paul Gladon na – nooit echt gevaarlijk. Fortuna was op jacht naar de gelijkmaker, maar Go Ahead was gevaarlijk in de counter. In de 75e minuut leverde een snelle Deventer tegenaanval de 2-0 op met het eerst balcontact van Eagles-invaller Blomme.

Al met al een verdiende overwinning voor de thuisploeg, die meer felheid aan de dag legde in de duels tegen een Fortuna dat ook in dit duel aanvallend allerminst wist te overtuigen.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, George Cox (77’ Thomas Buitink), Kristijan Bistrovic (84’ Arianit Ferati), Dogan Erdogan (72’ Deroy Duarte), Iñigo Cordoba, Úmaro Embaló (72’ Rémy Vita), Paul Gladon, Tijjani Noslin (84’ Gianmarco Cangiano).

Scheidsrechter Bas Nijhuis trok geel voor Fontán en De Lange van Go Ahead Eagles.

Op zondag 7 mei speelt Fortuna Sittard om 16:45 uur thuis tegen Vitesse.