Podium Babel – Onderwijs onder druk

Foto: SGN

Na een druk bezochte eerste lezing in het nieuwe onderkomen van Podium Babel aan de Odasingel staat op 21 mei een volgende lezing op het programma.

Dan wordt in Podium Babel aandacht geschonken aan de vele uitdagingen waarmee het primair onderwijs te kampen heeft.

Wie de actualiteit een beetje volgt, weet dat steeds meer taken op het bordje van basisscholen terecht komen. Esther Nieuwenhuysen, bestuursadviseur en manager bij Kindante, zal een beeld schetsen van de verander(en)de maatschappelijke en politieke verwachtingen ten aanzien van onderwijs. Haar lezing, met als titel Onderwijs onder druk, begint om 11:00 uur en duurt tot 13:00 uur.

De lezing wordt gegeven in het nieuwe onderkomen van Podium Babel aan de Odasingel 90 in Sittard. Entree: 5 euro.

Dat onderwijs onder druk staat mag algemeen bekend worden verondersteld. Esther Nieuwenhuysen gaat in haar lezing in op een aantal vragen waarmee basisscholen te maken hebben. Wat is nou eigenlijk de opdracht van funderend onderwijs? Welke taken worden er bij scholen neergelegd vanuit de overheid, vanuit de maatschappij, vanuit de media, vanuit ouders, vanuit…? Wat betekenen de vele maatschappelijke en politieke veranderingen voor scholen en voor de professionals daarbinnen? Welke actuele maatschappelijke ontwikkelingen hebben grote invloed op het huidige onderwijs?

Van Nieuwenhuysen zal wat dieper ingaan op twee actuele thema’s: de toestroom van vluchtelingen en de specifieke onderwijsbehoefte van deze kinderen en het tekort aan onderwijsprofessionals, dat de komende jaren ook in Limburg oploopt.

Over Kindante

Stichting Kindante bestuurt in de Westelijke Mijnstreek 29 basisscholen, 3 scholen voor speciaal basisonderwijs en 2 scholen voor speciaal onderwijs/voortgezet speciaal onderwijs. In totaal werken er 1000 professionals met zo’n 8500 kinderen aan toekomstgericht onderwijs. Haar missie is: het bevorderen van de ontwikkeling van alle kinderen tot participerende burgers, die het leven van elke dan een beetje beter maken.

Over de spreker

Esther van Nieuwenhuysen heeft een lange carrière in het onderwijs. Sinds 2,5 jaar is ze manager en senior bestuursadviseur bij Kindante. Zij geeft leiding aan het BURO dat scholen en het College van Bestuur ondersteunt in het primaire proces. Daarnaast ondersteunt ze het management op het gebied van visie- en strategieontwikkeling.

Cookieinstellingen