Ruime steun voor besluit inrichten CNO in Sittard

<em>Terrein CNO wordt momenteel ingericht</em>
Terrein CNO wordt momenteel ingericht
Foto: SGN

De komst van een crisisnoodopvang (CNO) voor vluchtelingen in Sittard sinds de bekendmaking daarvan voor nogal wat reuring gezorgd.

De overgrote meerderheid van de gemeenteraad van Sittard-Geleen staat achter de beslissing van burgemeester Hans Verheijen om op het terrein achter de brandweerkazerne aan de Zurichstraat een sobere crisisnoodopvang voor 300 vluchtelingen in te richten.

Het terrein wordt rondom afgezet en er is permanent beveiligingspersoneel aanwezig, zowel binnen als buiten de hekken. Ervaringen met andere CNO’s in de provincie wijzen evenwel uit dat er amper incidenten voorkomen. Bewoners van de CNO die zich niet aan de regels houden worden teruggestuurd naar Ter Apel.

Niet enkel een raadsmeerderheid steunt de komst van de CNO. Dat geldt ook voor tal van vrijwilligersorganisaties, bedrijven en verenigingen. MIK & PIW groep stuurde de gemeenteraad en daarmee aan alle inwoners van Sittard een brief waarin deze organisatie van sociaal werk, welzijn en kinderopvang aangeeft met alle mogelijke middelen bij te willen dragen aan de gastvrijheid van onze gemeente. “Wij staan met elkaar achter de moedige en noodzakelijke keuze van de gemeente bij te dragen in het opvangvraagstuk. Dat is spannend. Dat roept emoties op. Maar het is ook kanskracht. Voor jong en oud. Burgers en nieuwe burgers. Voor iedereen.”

Cookieinstellingen