Publiek razend enthousiast over Aw Hoere van Toneelclub Euverhaove

Foto: © Toneelclub Euverhaove

Door John Hertogh – Toneelclub Euverhaove bezorgt het publiek een geweldige avond met ‘Aw Hoere’, de de dialectuitvoering van ‘Oude Hoeren’.

De uitvoering van het stuk van Gerben Pijl werd onder regie van Nicole Schurgens-Op den Kamp onder de titel ‘Aw hoere’ in een uitverkocht gemeenschapshuis Oos Kaar in Overhoven een geweldig succes, waarbij het ene lachsalvo na het andere uit de enthousiaste zaal opsteeg.

De vier ‘vriendinnen’ Betsy (Hilde Coumans), Co (Marian Schulpen), Chantal (Petra Erkens) en Anne (Lily van den Oever) zijn na hun pensionering bij elkaar gaan wonen. Ze kibbelen de hele dag, maar leggen het even snel weer bij. Ze krijgen een brief van hun huisbaas Pierre Knip (Paul Heffels) dat ze uit het huis worden gezet als ze hun enorme huurachterstand niet betalen. Achterstand, hoezo, met zo’n goed gevulde bankrekening?

Als de bel gaat staat zuster Victoria, Betsy’s dochter (Anouk Backhaus), aan de deur. Ze is op de vlucht. Waarom en voor wie? Betsy’s ‘biecht’ over de huurachterstand maakt de zaak ook nog gecompliceerder. Huishoudster Katja ziet een vreemd figuur rond het huis lopen, maar deze blijft in eerste instantie op afstand. Hun geldprobleem blijft bestaan en ze bedenken een manier om op korte termijn veel geld te verdienen…

De typetjes zijn consequent volgehouden, de vele grappen goed getimed, het tempo wordt er enorm ingehouden en er wordt zeer geconcentreerd gespeeld. Het decor is netjes en goed verzorgd, past helemaal bij het gegeven. Het licht en geluid en de powerpoint vooraf waren eveneens prima verzorgd. De verstaanbaarheid van alle acteurs, ook van de rest van de cast: Mariska Peusen, Peter Backhaus, Kevin Noblesse en Henk Ermans, was perfect.

Een prachtige avond amateurtoneel werd beloond met een klaterend staand applaus.

Wat: ‘Aw Hoere’
Wie: Toneelclub Euverhaove
Waar: Oos Kaar Overhoven-Sittard
Nog te zien op 27-28 mei en op 2-3-4 juni.
Reserveren: www.toneelclubeuverhaove.nl

Cookieinstellingen