Muziekgezelschap Juliana Holtum viert honderdjarig bestaan

1981: Juliana Holtum trekt door Born
1981: Juliana Holtum trekt door Born
Foto: Collectie J. Bijlmakers, Born/Archief De Domijnen

logo juliana 100Precies een eeuw geleden werd Muziekgezelschap Juliana opgericht in Holtum.

Omdat men op dat moment nog niet wist of het een harmonie of een fanfare zou worden heeft men voor de veilige weg gekozen en er Muziekgezelschap van gemaakt.

Al snel na de oprichting werd duidelijk dat de meerderheid koos voor koperen blaasinstrumenten en de start van Oos Fanfaar was een feit. Een gezelschap dat in de loop der jaren heel wat prijzen in de wacht wist te slepen met als hoogtepunt in 2005 het Wereldkampioenschap 1e divisie fanfare op het WMC in Kerkrade. Maar ook belangrijk om te vermelden is dat de fanfare de afgelopen honderd jaar steeds klaar stond voor de Holtumse gemeenschap.

Muziekgezelschap Juliana viert deze bijzondere verjaardag samen met de inwoners van Holtum en de muziekliefhebbers uit de regio tijdens het jubileumweekend. Dat start op vrijdag 16 juni met een jubileumreceptie waarop maar liefst 16 jubilarissen gehuldigd worden. Na afloop van deze receptie laten inwoners van Holtum hun talenten zien tijdens Holtum’s Got Talent.

Martin HurkensOp zaterdag 17 juni organiseert Muziekgezelschap Juliana Holtum een jubileumconcert in Italiaanse sferen. Onder muzikale begeleiding van ‘Oos Fanfaar’ én winnaar van Holland’s Got Talent 2010, Martin Hurkens, genieten de gasten van Italiaanse lekkernijen.

Bij binnenkomst worden de gasten ontvangen met bubbels en vervolgens begint de avond met een hapjesplank met onder andere Cantaloupe met Serranoham en prikkers met tomaat en mozzarella. Het hoofdgerecht is een mix van kleurrijke hapjes. Denk hierbij aan gazpacho, salade, wraps en een mix van fingerfood. Het diner wordt afgesloten met een eindeloos dessert, zowel zoet als hartig. Cheesecake, brownie, fruit en een selectie van kazen worden geserveerd. Soupa Doupa en Dave Culinair hebben dit diner speciaal voor deze avond samengesteld. De avond wordt afgesloten met een gezellige nazit in het cafégedeelte van gemeenschapshuis De Auw Sjoal, onder het genot van een lekker glaasje Italiaanse Limoncello. Mis het niet! Er zijn nog enkele kaarten te koop bij Kwiksjop voor €25,- per stuk.

Het weekend wordt op zondag 18 juni afgesloten met een jubileumbrunch én jubileumshoppen. Vanaf 12:00 uur openen de deuren van De Auw Sjoal en kunnen de gasten tijdens de brunch onder andere genieten van aspergesoep, huisgemaakte aardappelsalade, verschillende broodjes en kippenragout. Deze brunch wordt wederom verzorgd door Soupa Doupa en Dave Culinair. Kaarten voor deze jubileumbrunch zijn verkrijgbaar bij de Kwiksjop in Buchten voor €10,00 p.p.

Vanaf 13:30 uur is er gratis Jubileumshoppen met DJ Paul, de Moezeband en Zaate Hermenie Nuchter Vertroch. DJ Paul is een bekend gezicht in Holtum tijdens allerlei festiviteiten. Van carnaval tot feestavond, Paul weet er altijd een feestje van te maken. De Moezeband mag natuurlijk ook niet ontbreken. Dit muzikale gezelschap, samengesteld uit cliënten van Dagverblijf De Munnick uit Holtum, straalt van plezier en kan niet wachten om op 18 juni voor de Holtumse inwoners en andere muziekliefhebbers te spelen. Tot slot, Zaate Hermenie Nuchter Vertroch, winnaar van het LKZH 2016, speelt een mix van oude klassiekers en de nieuwste hits. Zoals ze zelf zeggen ‘een dampende club jeugd’ die ervoor zorgt dat je absoluut niet stil blijft staan!

Voor de kinderen zijn er gratis attracties en lekkere versnaperingen. Alle attributen zijn gesponsord door Entertrain.

Cookieinstellingen