Sloop spoorbrug Veestraat is begonnen

Dit weekend is er door werkzaamheden aan het spoor geen treinverkeer mogelijk tussen Sittard en Maastricht.

De werkzaamheden betreffen de sloop van spoorbrug op de Veestraat in Sittard. De brug werd op 9 april 2019 afgesloten voor alle autoverkeer.

Vóór die tijd gold voor verkeer dat van de brug gebruik mocht maken een beperking van 2000 kilo (2 ton) voertuigbelasting. In de praktijk werd deze grens echter regelmatig overschreden. Na de onderhoudsinspectie van begin april 2019 werd daarom besloten de brug te sluiten voor alle autoverkeer. En dat leverde de nodige protesten van inwoners van de wijk Sanderbout op.

Sinds een paar weken was de brug op de Veestraat ook niet meer te gebruiken door voetgangers, fietsers en bromfietsers, omdat werd begonnen met de voorbereiding van de sloop van de brug.

Vandaag werd de oude brug weggetakeld en gesloopt. In september wordt naar verwachting de nieuwe brug geplaatst, die vervolgens eind van dit jaar/begin volgend jaar in gebruik genomen kan worden.

Voetgangers, fietsers en bromfietsers moeten voorlopig dus gebruik blijven maken van de brug die een paar honderd meter noordelijker ligt.

Cookieinstellingen