Uitzwaaiconcert Philharmonie op zondag 9 juli

Foto: Philharmonie

Aanstaande zondag 9 juli geeft de Philharmonie Sittard onder leiding van Jos Zegers een concert.

Dit concert staat in het teken van de concertreis die de Sittardse vereniging van 13 tot en met 16 juli gaat maken naar het nabij het drielandenpunt (Zwitserland, Frankrijk en Duitsland) gelegen Lörrach in het Zwarte Woud. Dit uitzwaaiconcert vindt plaats in het kader van Trööte onger d’n Tore en wordt georganiseerd in het kader van Zitterd Zomer.

Een week later, op zaterdag 15 juli, staat het Serenadenkonzert gepland in Lörrach. Gezamenlijk met de plaatselijke muziekvereniging Stadtmusik Lörrach verzorgt het slagwerkensemble onder leiding van Frank Marx en het harmonieorkest onder leiding van Jos Zegers vanaf 19:00 uur een concert in het Rosenfelspark.

Herdershond

De muzikaliteit van de Philharmonie krijgt ook een vervolg in de televisieregistratie van Dagboek van een herdershond. De eerste filmopnames met onze muzikanten hebben recent plaatsgevonden. En niet alleen muzikaal draagt de Philharmonie bij aan deze televisieproductie. Ook het monumentale Phillokaal, gelegen aan de Gats, heeft een mooie rol gekregen. Het eindresultaat is te zien op 3 september. Die avond zendt de KRO-NCRV live vanuit Sittard een registratie uit van de spektakelmusical Dagboek van een herdershond.

Muzikaal talent

Maud Bartholomeus naast voorzitter Paul Paques

De Philharmonie is er trots op dat ze zoveel muzikaal talent binnen de geledingen heeft. Dit talent laat geregeld van zich horen tijdens de voorspeelmiddagen waarvan er aanstaande zaterdag weer een op de agenda staat (vanaf 15:00 uur op het Phillokaal). Ook landelijk wordt dit talent herkend en erkend. Zo behaalde Maud Bartholomeus onlangs op het Nederlands Kampioenschap slagwerkers een zeer verdienstelijke derde plaats in de Eerste divisie. Elza Vaessens nam recentelijk namens de Philharmonie Sittard deel aan de Finale Jonge Solisten 2023 van de Limburgse Bond Van Muziekgezelschappen in Cultureel centrum Don Bosco in Heel. Met haar solo Concerto in one movement op de bastuba wist zij in de Eerste divisie een hele mooie tweede plaats te behalen.

Een goed muzikaal begin start bij een stevige basis. Of je nu later singer-songwriter wil worden, bij de Philharmonie mee wil blazen of het gewoon leuk vindt om muziek te maken. Vandaar dat de Philharmonie in samenwerking met Myouthic voor kinderen vanaf groep 4 en 5 (7 – 9 jaar oud) als start de Myouthic Base cursus (blokfluitles) aanbiedt. Deze cursus duurt een jaar en bereidt kinderen voor op alle mogelijke instrumentale opleidingen. Aanstaande donderdag 6 juli vindt er van 18:00 uur tot 18:30 uur een proefles plaats voor geïnteresseerden. Wil je je kind opgeven voor de gratis proefles of meer informatie, neem dan gerust contact met de docente op via [email protected] of mail naar [email protected].

Cookieinstellingen