Buitencinema in boomgaard Hinschenveld in Limbricht

Foto: SGN

Op vrijdagavond 1 september organiseren Filmhuis ZICHT en Stichting Plök weer een editie van Buitencinema.

Ditmaal vindt de filmvoorstelling plaats in boomgaard Hinschenveld aan de rand van Limbricht. Daar kun je, zittend op een kleedje tussen de bomen, kijken naar de Franse feelgoodfilm Presque, onderwijl genietend van een glas wijn, een streekbiertje (bijvoorbeeld het kriekenbier van Plök) of een glas fris.

  • Datum: 1 september 2023
  • Locatie: Hinschenveld; let op: er zijn parkeerplaatsen beschikbaar op de Ringweg in Limbricht, niet op Hinschenveld(!). Mocht je in de buurt wonen, kom dan te voet of op de fiets.)
  • Inloop vanaf 18:00 uur
  • Start film om 21:00 uur
  • Borrel nazit: 22:30 uur

Bij slecht weer wordt de avond een week later, op 8 september gehouden.

Presque

Presque is een heerlijke Franse feelgoodfilm annex roadmovie over de onverwachte vriendschap tussen begrafenisondernemer Louis en Igor, een boodschappenbezorger met een lichamelijke beperking. Igor bezorgt biologische groenten, woont zelfstandig en is erg in filosofie geïnteresseerd. Door een ongeluk komt hij in contact met begrafenisondernemer Louis. Igor ziet in de gestreste Louis een goede vriend, maar die hoopt echter snel van hem af te zijn…
De film was één van de publieksfavorieten op Film by the Sea. Hoofdrolspelers Alexandre Jollien (die zelf een beperking heeft) en Bernard Campan schreven en regisseerden de film zelf.

Cookieinstellingen