Dansers van Urban Dance Factory uit Sittard klaar voor WK

Foto: © Didier Block, Choreographers' Ball

Het succesvolle dansteam ‘Elite’ en twee duo’s van dansschool Urban Dance Factory uit Sittard vertrekken komende week naar het Verenigd Koninkrijk om te strijden voor het Wereldkampioenschap Streetdance.

Het WK, georganiseerd door United Dance Organisation (UDO), vindt plaats van 23 tot en met 27 augustus in Blackpool.

Dansteam ‘Elite’ sleepte eerder dit jaar al de UDO-titels Nederlands én Europees Kampioen binnen in de categorie ‘Intermediate teams under 14’. Ook vorig jaar, in 2022, werd het team Europees Kampioen, destijds in de categorie ‘Intermediate under 12’. Bovendien behaalden ze in de afgelopen jaren regelmatig de top-3 bij diverse andere nationale en internationale danswedstrijden.

Wedstrijdteam Elite is niet het enige succesvolle team van Urban Dance Factory, gerund door Chantal Houben. De dansschool uit Sittard nam in totaal maar liefst 11 medailles mee naar huis bij het Europees Kampioenschap in Duitsland afgelopen mei. Ook het team ‘The Panters’ won de Europese titel in de categorie ‘Intermediate under 16’, duo Senna & Birgit werd Europees kampioen in de categorie ‘Duo’s under 16’ en 8 andere duo’s en solo’s namen de zilveren (6 keer) of bronzen (2 keer) medaille mee naar huis.

Elite en ook de duo’s Senna & Birgit en Niki & Tijn gaan nu dus proberen ook de felbegeerde wereldtitel vanuit Blackpool mee naar Sittard te nemen. Ze hebben de hele zomervakantie hard doorgetraind samen met hun coaches Chantal en Anne (die overigens zelf ook meedoet in de categorie ‘solo over 18 advanced’).

Ook hebben ze de afgelopen maanden geld bij elkaar verzameld via diverse sponsoracties, om de vliegtickets, entreetickets en het verblijf te bekostigen.

Sponsor-donaties kunnen nog steeds gedaan worden.

Cookieinstellingen