Naar het Sint Rosa festival? Dit moet u weten!

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het Sint Rosa festival vindt plaats van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus op de Schootsvelden in Sittard. Bent u van plan om het festival te bezoeken?

Lees dan hier alle handige informatie.

Wat is het Sint Rosa festival?

Het Sint Rosa festival is een muziek- en theaterfestival. Daarnaast is er een grote kermis. Tijdens het weekend ontdekt u op de Schootsvelden in Sittard een magische wereld met duizenden lichtjes, enthousiaste artiesten, muzikale optredens en kunst. Verder is er heerlijk eten en veel gezelligheid.

Meer informatie over het Sint Rosa festival

Begin- en eindtijd

  • Vrijdag 25 augustus 16:00-02:00 uur
  • Zaterdag 26 augustus 12:00-02:00 uur
  • Zondag 27 augustus 12:00–23:00 uur

Parkeren of fiets stallen

Sint Rosa festival is bereikbaar met de auto en de fiets. Rondom het festival is op verschillende plekken betaald parkeren mogelijk. Komt u met de fiets? Er is een kleine extra fietsenstalling aan de Deken Tijssenstraat. Verder kunt u uw fiets stallen bij de tijdelijke fietsenstalling ’t Gelokkige Fitske naast de voetgangersingang van de Odaparking.

Bijzonderheden

Er wordt gewerkt met recycle tokens (consumptiebonnen). Bij binnenkomst ontvangen bezoekers een token. Bij de eerste bestelling aan de bar moet per drankje één token of een lege beker ingewisseld worden. Heeft u geen token of lege beker? Dan moet u een plastic belasting van een halve bon betalen.

Het Sint Rosa festival, inclusief alle muzikale optredens, is gratis te bezoeken. Voor alle kermisattracties is een kermiskaart te kopen. Daarmee kunt u tien keer genieten van kermisattracties. Voor de circusvoorstellingen heeft u een toegangsticket nodig. Deze zijn te koop via de website www.sintrosa.nl.

Lagerhuis Rosa

Speciaal voor ondernemers vindt op vrijdag 25 augustus van 15:30-19:00 uur het ondernemersevenement Lagerhuis Rosa plaats. Dit staat in het teken van kansrijk ondernemen. U kunt hier luisteren naar inspireerde sprekers en sparren met andere ondernemers. Het evenement wordt afgesloten met live muziek en een borrel. Meer informatie leest u via Lagerhuis Rosa.

Bijzondere programmaonderdelen

  • Vrijdag 25 augustus – Hard2Get meets De Paek. Een bijzondere samenwerking tussen de band Hard2Get en harmonie St.-Joep.
  • Zaterdag 26 augustus – Mega Sing Along. Met Dorona Alberti, Geralt van Gemert, Rob Mennen en 10FeetUp.
  • Zondag 27 augustus – In de St.-Michielskerk de Pontificale Hoogmis, 09:30 uur. Aansluitend trekt de traditionele St.-Rosaprocessie naar de St.-Rosakapel.
  • Afsluiter van het festival Träcksäck

Meer informatie

Cookieinstellingen