Culturele stoet hoogtepunt van Augst Cultuurfestival 2023

Dit weekend vond in Berg aan de Maas zoals altijd in augustus het jaarlijkse Augst Cultuurfestival plaats.

Het betrof ditmaal een jubileumeditie, want 75 jaar geleden werd het toen nog Oogstdankfeest geheten evenement voor het eerst georganiseerd. De culturele stoet die op zondag door de straten trekt is daarbij het hoogtepunt.

Onder een zonnige hemel trok zondagmiddag weer een kleurrijke stoet door de straten van het Maasdorp. Diverse groepen, een aantal praalwagens, de lokale harmonie Sint Jozef, Zaate Hermenie Nuchter Vertroch, diverse fraai uitgedoste leden van een theatergezelschap, enkele blinkende oldtimers en tot slot de praalwagen met daarop een stralende Augstkoningin 2023 Daphne Debie trokken aan het weer in groten getale opgekomen publiek voorbij.

Met de stoet is Augst Cultuurfestival nog niet voorbij, want vandaag wordt het feest afgesloten op een manier zoals dat vroeger gebruikelijk was: na het afbreken van de praalwagens die zondag meetrokken in de culturele stoet (toen nog Oogstdankststoet geheten) werd er een caférondgang door het dorp gemaakt. In dit jubileum jaar wil de organisatie van Augst dat nog een keer doen. Om 15:30 uur wordt begonnen bij het Stoakhoes. Rond 17:30 uur volgt een wandelingetje naar Hotel Eetcafé en Snackpoint Knoors en als laatste gaat het om 19:30 uur de berg af naar Bie Brigitte.

Klik op de foto boven dit bericht om meer foto’s van de culturele stoet te bekijken.

Cookieinstellingen