Dagboek van een Herdershond live vanuit Sittard

Foto: SGN

Op zondag 3 september zendt KRO-NCRV live vanuit hartje Sittard het unieke musicalspektakel Dagboek van een Herdershond uit op tv.

De uitzending is om 20:25 uur te zien op NPO 1. Het Kloosterplein in Sittard vormt het decor voor deze bijzondere productie.

Dagboek van een Herdershond is gebaseerd op de door de in Sittard geboren priester Jac. Schreurs geschreven driedelige roman ‘Kroniek eener parochie’.

Ter voorbereiding op de uitzending zijn het Kerkplein en de Gats vanaf donderdag 31 augustus 15:00 uur tot en met maandag 4 september 17:00 uur niet per auto bereikbaar. Dat geldt ook voor vergunninghouders en bewoners met een eigen garage.

De live uitzending vindt zoals gezegd plaats op zondag 3 september om 20:25 uur. Bij de uitzending kan geen publiek aanwezig zijn vanwege de beperkte ruimte op het Kloosterplein. Ook kan het zijn dat aanwonenden het verzoek krijgen om gedurende een bepaalde tijd tijdens de uitzending hun woning niet te betreden of te verlaten. De aanwonenden waar dit voor geldt ontvangen hierover nog bericht.

Cookieinstellingen