‘De OlifantenMars’ derde kinderboek van John Hawinkels

<em>Het tweede deel van het drieluik</em>
Het tweede deel van het drieluik
Foto: via Krings

Sittardenaar John Hawinkels schreef met ‘De OlifantenMars’ zijn derde kinderboek.

Het is het laatste boek van een drieluik over de avonturen van een olifantengezin. Eerder verschenen ‘De OlifantenToren’ en ‘De OlifantenVlucht’.

In het derde boek vertelt hij hoe tien olifanten na noodgedwongen verblijf in een boomhut en een landing met een luchtballon, naar huis marcheren. Bij een mars hoort muziek vond Hawinkels en hij ging op zoek naar een componist en een orkest. De schrijver wilde een kinderboek met veel aandacht voor muziek. “Het is belangrijk kinderen al jong met muziek in aanraking te brengen”, meent Hawinkels. Het verhaal moest eindigen met een groot orkest en dat is gelukt, zegt de schrijver enthousiast.

Kinderboek met marsmuziek van Sittardse schrijver

Componist Marcel Boom schreef de muziek bij zijn verhaal. Het Universiteitsorkest Maastricht speelde zijn compositie, die via een QR-code die in het kinderboek staat is te beluisteren.

Eerder dit jaar werkte Hawinkels succesvol met het universiteitsorkest aan een kinderprogramma. De musici bleken spontaan bereid de muziek van Boom in te studeren en uit te voeren. “Opnieuw een inspirerende samenwerking met dat grote orkest onder leiding van Raymond Spons. Heel bijzonder om mee te maken,” zegt de schrijver.

Op 14 september presenteert hij het kinderboek bij boekhandel Krings in Sittard. Vanaf die datum ligt ‘De OlifantenMars’ in de boekhandel. Hawinkels biedt basisscholen aan tijdens de kinderboekenweek in oktober zijn verhaal te komen vertellen. Het kinderboek is kleurrijk geïllustreerd door Rinie Houben.

Cookieinstellingen