De Muziekbende, echt iets voor jou!

Foto: De Paek

Muziek maken bij de Sint Joep doe je niet alleen, maar samen. Na de zomerstop starten de orkesten en opleidingen van de harmonie weer vanaf 15 september.

Voor kinderen vanaf 2 jaar is er Berend Botje en Kortjakje, vanaf groep 4 kun je starten met Myouthic Base en vanaf groep 7 ben je welkom bij de Muziekbende. Een instrument leren spelen in de Muziekbende door wekelijks samen muziek te maken en in december meedoen aan een leuk concert! Meer weten? Kom naar de infodag op zaterdag 2 september om 10:00 uur in het Jochem Erenshoes op het Kloosterplein in Sittard.

Samen muziek maken!!

De Sint Joep staat voor samen met plezier muziek maken. Samen is niet alleen leuker, maar klinkt ook beter. Niet alleen thuis oefenen, maar ook wekelijks ontdekken hoe hetgeen je thuis geoefend hebt, samen klinkt. Om mee te doen, hoef je nog geen instrument te spelen of noten te kunnen lezen. Dit ga je bij ons leren. Gedurende de repetities van een uur zijn ervaren muzikanten aanwezig om jou te helpen. We sluiten de repetitieperiode af met een feestelijk concert in december. Plezier staat bij ons voorop! Het accent ligt op gezelligheid, ontspanning en ontmoeting. Een laagdrempelige uitdaging voor kinderen die nog nooit een instrument in hun handen hebben gehad met als motto: fouten maken mag.

Repeteren en oefenen is belangrijk. Maar daarnaast organiseren we ook regelmatig leuke jeugdactiviteiten zoals een filmavond, speurtochten en jeugdkamp. Wie weet loop je over een jaar mee op straat bij de carnavalsoptocht of de intocht van sinterklaas als vlaggen- of ballonnendrager.

Op zaterdag 2 september om 10:00 uur organiseert Harmonie Sint Joseph een informatieochtend in ’t Jochem Ehrenshoes aan het Kloosterplein 3 te Sittard voor alle kinderen die muziek willen maken. Naast informatie over wat je mag verwachten bij de verschillende cursussen, ontdek je hoe de lessen zijn. Voor de Muziekbende kun je ook kennismaken met de verschillende instrumenten en kiezen welk jij het leukst vindt of misschien weet jij nu al welk instrument je graag wil bespelen.

De eerste repetitie voor de Muziekbende staat gepland op vrijdagavond 15 september 2023 om 18:15 uur in ’t Jochem Ehrenshoes in Sittard. Bij voldoende belangstelling starten Berendbotje en Myouthic Base ook in september. Kortjakje start met een nieuwe cursus weer in november. Alle repetities en lessen worden verzorgd door vakkundige docenten.

Iets voor jou? Meld je dan nu aan!

Voor aanmelden, vragen en informatie: Harmonie Sint Joseph Sittard; Marian Versleijen, telefoon 0614136085 of e-mail [email protected] of kijk op sintjoep.nl/jeugd.

Cookieinstellingen