Dansers Urban Dance Factory uit Sittard winnen WK Streetdance

Elite van Urban Dance Factory SIttard
Elite van Urban Dance Factory SIttard
Foto: © Bas Voorter

Dansteam Elite van dansschool Urban Dance Factory uit Sittard nam vandaag de felbegeerde wereldbeker in ontvangst tijdens het WK Streetdance in Engeland.

De 13 dansers gaven alles wat ze in zich hadden tijdens de finale op de laatste dag van het event en dat werd beloond. Duo Niki & Tijn behaalden de top-10 in hun categorie. Het WK, georganiseerd door United Dance Organisation (UDO), vond plaats van 23 tot en met 27 augustus in Blackpool.

Chantal Houben, coach en eigenaresse van Urban Dance Factory: “Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe trots ik op deze toppers ben. Ze hebben hier maanden ontzettend hard voor getraind en dat het met een wereldtitel beloond wordt is natuurlijk fantastisch en dik verdiend.” Over Elite’s coach en choreograaf Anne Cleven (17) zegt Chantal: “Anne heeft dit team naar het niveau gebracht waar ze nu staan. Wat zij al heeft neergezet als coach en choreograaf op haar jonge leeftijd is ontzettend bijzonder.”

Dansteam Elite sleepte eerder dit jaar al de UDO-titels Nederlands én Europees Kampioen binnen in de categorie Intermediate teams under 14. Ook vorig jaar, in 2022, won het team het Europees kampioenschap, destijds in de categorie Intermediate under 12. Bovendien behaalden ze in de afgelopen jaren regelmatig de top-3 bij diverse andere nationale en internationale danswedstrijden.

Wedstrijdteam Elite is niet het enige succesvolle team van Urban Dance Factory. De dansschool uit Sittard nam in totaal maar liefst 11 medailles mee naar huis bij het Europees Kampioenschap in Duitsland afgelopen mei. Ook het team The Panters won de Europese titel in de categorie Intermediate under 16. Duo Senna&Birgit werd Europees kampioen in de categorie Duo’s under 16 en 8 andere duo’s en solo’s namen de zilveren (6 keer) of bronzen (2 keer) medaille mee naar huis.

Elite dankt alle sponsors die deelname aan het WK mede mogelijk hebben gemaakt.

Cookieinstellingen