Duplicate Swentibold Scrabbleclub

Foto: Hippopx

Zeg nou zelf: wie vindt het nou niet leuk om met woorden te spelen? Woordspelingen en woordcombinaties zijn van alle dagen.

Liedjesschrijvers gebruiken het veelvuldig evenals cabaretiers, van Toon Hermans tot Theo Maassen. Duplicate scrabbelaars maken zich ook schuldig aan deze onschuldige maar interessante woordcombinaties en woordspelingen. Weliswaar in een iets andere vorm maar wel zeer nuttig om hogere scores te halen bij het maken en vinden van een woord.

Stel je hebt op het scrabblebord het drieletterwoord BOK liggen. En de 7 letters die je hebt om te spelen zijn A, L, I, K, A, N en G. Met deze letters kun je bijvoorbeeld AAL of KING maken. BOK is en mannelijk dier en AAL is een paling. Samen kun je ze in een BOKAAL steken.
Zet je achter BOK een KING, de beste in zijn soort of vakgebied, dan zit je met een BOKKING ofwel een gerookte haring. Uiteraard kun je met de letters A, L, I, K, A, N en G nog meer woorden maken.

Grofweg zijn er 78 lettercombinaties mogelijk!

Duplicate Scrabbelen is een andere manier van scrabblespelen. Het geeft je een eerlijkere kans en het spel laat alleen woorden toe die bij de Dikke Van Dale bekend zijn en goedgekeurd zijn volgens de Scrabble Woordenlijst. Je blijft bijvoorbeeld dan ook nooit met de X, Q, Y, zitten! Wist je dat je met de letter Q zo’n 1200, met de letter X rond de 3500 en met de letter Y meer dan 7200 woorden gevormd kunnen worden?

Je ontdekt hoe mooi de Nederlandse Taal is waardoor je woordenschat meer waarde krijgt. Het vervoegen van woorden, wat voor menigeen niet meer vanzelfsprekend is, zal je op speelse wijze weer ontdekken en een verrijking zijn.

Wil je meer weten over het Duplicate Scrabblespelen maak dan kennis met de Swentibold Scrabbleclub. Dat kan op de Open Dag van Gilde de Graven, aanstaande zaterdag 2 september 2023.

Cookieinstellingen