Afsluitende activiteiten 100-jarig jubileum Parochie Heilig Hart Overhoven

Foto: parochie H.Hart Overhoven

Dit jaar viert de parochie H. Hart van Overhoven haar 100-jarig jubileum. In juni werd dat al gevierd met een feestelijke Heilige Mis, een concert en de opening van de tentoonstelling in de kerk.

In de komende weken komen de feestelijkheden tot een afronding met nog een aantal mooie activiteiten, waarvoor iedereen van harte is uitgenodigd.

Open Monumentendagen op 9 en 10 september

In het kader van het 100-jarig jubileum doet de parochie mee met de Open Monumentendagen op zaterdag 9 september en zondag 10 september.
De Heilig Hartkerk in Overhoven aan de Geldersestraat 37 in Sittard is op zaterdag 9 september geopend van 13:00 tot 14:00 uur en op zondag 10 september van 13:00 tot 16:00 uur.

U heeft dan ook nog een laatste gelegenheid om in de kerk de tentoonstelling te bezichtigen over het 100-jarig jubileum.
Tijdens de openstelling van de kerk is een gids aanwezig om u rond te leiden door de kerk en langs de tentoonstelling. Een organist verzorgt orgeldemonstraties op de beide orgels in de kerk.

Lezing over Paters MSC

Op zaterdag 9 september om 14:00 uur geeft Jos Drubers van Stichting Erfgoed Stein een lezing over de geschiedenis van de paters van het Heilig Hart (MSC) in Overhoven. Deze presentatie vindt plaats in het parochiezaaltje van de kerk.

Stichting Erfgoed Stein organiseerde vorig jaar een tentoonstelling over 100 jaar Paters MSC in Stein. Veel spullen van deze tentoonstelling zijn door de parochie in dank gebruikt voor de tentoonstelling in de kerk in Overhoven.

Jos Drubers van de Stichting Erfgoed Stein neemt u tijdens zijn presentatie mee in de geschiedenis van de paters van het Heilig Hart (MSC), en dan met name gericht op Overhoven en omgeving.

Koffie en vlaai staan klaar, maar wel graag via een bericht aan [email protected] tijdig aangeven of u bij de presentatie aanwezig zult zijn.

Taizé-viering

Op zaterdagavond 9 september om 19:00 uur organiseert de parochie in samenwerking met parochie Vrangendael een Taizé-viering in de Heilig Hartkerk. Heb je wel eens van Taizé gehoord? Het is een soort bezinningsoord in Frankrijk dat zich richt op jongeren. Niet eens per sé gelovige jongeren, maar wel jongeren die willen nadenken over hun leven en hoe ‘God’ hen daarbij kan helpen. Jongeren vanuit de hele wereld gaan erheen, omdat de sfeer er heel erg bijzonder is. Kom op 9 september gerust eens kijken in de Heilig Hartkerk en proef de speciale sfeer van bezinning.

Cookieinstellingen