Goed weer verwacht voor dertigste editie Sittard Klassiek

<emBentley</em>
Foto: SGN

Morgen, op zondag 3 september, vindt de dertigste editie plaats van Sittard Klassiek, een autorally voor oldtimers en classic cars.

Het evenement werd voor het eerste gehouden in 1993 ter gelegenheid van de viering van Sittard 750 Jaar Stad en is sindsdien – met uitzondering van coronajaar 2020 – een jaarlijks terugkerend evenement dat altijd mag rekenen op een vroegtijdige inschrijvingsstop, omdat het maximale aantal deelnemers (125) al snel na de opening van de inschrijving is bereikt. Volgens de weersverwachtingen belooft het een uitstekende dag voor een rally met oude auto’s te worden: droog en met 25 graden aangenaam warm. Ditmaal rijden er twee bijzondere gasten mee in de rally.

Sittard Klassiek is een evenement voor bezitters van oldtimers en classic cars met als jongste bouwjaar 1970. De deelnemers verzamelen zich zondagmorgen op de historische Markt van Sittard. Vanaf daar wordt vertrokken aan een rally. Later in de middag keren de deelnemers weer terug op de Markt. De aanrijdende en vertrekkende klassieke automobielen trekken altijd veel liefhebbers van oude auto’s naar de Sittardse Markt.

Tijden

  • 09:00-10:00 uur: aankomst op de Markt via de Rosmolenstraat
    Na inschrijving, monteren van de rallyplaten, een kop koffie en een stuk vlaai beginnen de deelnemers aan een toertocht door het Limburgse land. Vertrek via Limbrichterstraat naar Molenbeekstraat, Nieuwstraat, Plakstraat en Putstraat en vervolgens verder het Limburgse land in.
  • 15:30 uur: de deelnemers keren via de Limbrichterstraat terug naar de Markt. Rond 16:30 uur wordt de laatste deelnemer terugverwacht.
  • 17:00 uur: tombola annex prijsuitreiking
  • 18:00 uur: einde Sittard Klassiek 2023
Cookieinstellingen