Greutsj doet oproep aan scholen: Doe mee met de Dialectdaag

Foto: Michel van Dijke

Greutsj roept scholen in Sittard-Geleen op om mee te doen aan de Dialect Daag, die op zondag 29 oktober wordt gehouden in De Hanenhof in Geleen.

Inloop vanaf 14:00 uur. Het programma begint om 14:30 uur en duurt tot 16:30 uur. Voor volwassenen bedraagt de entree vijf euro, kinderen tot en met 17 jaar doen gratis mee. Reserveren via [email protected].

De Dialectdaag is bedoeld voor alle scholieren van basis- en middelbare scholen maar ook voor volwassenen. Ingeschreven deelnemers van deze scholen gaan in dicht, toneel- of zangvorm een voordracht houden in hun eigen Limburgs dialect. Het mogen bestaande, maar ook zelfgeschreven teksten zijn. Een panel zal beoordelen maar gaat geen winnaar uitroepen. Iedere deelnemer krijgt namelijk de ‘Bertha Paulissen Dialectdaag Medaille’.

Ook maakt het panel die dag het nieuw ‘Limburgs woord van ’t Jaor’ bekend.

“Hoe leuk zou het zijn als scholen hieraan meewerken. Alleen zo kunnen we van dit typisch limburgs initiatief een daverend succes maken en laten we oude tijden een beetje herleven” aldus initiatiefnemer Michel van Dijke van Greutsj.

Cookieinstellingen