De Zonnebloem huldigt Theo en Rieni van Mulken

Foto: De Zonnebloem

Het echtpaar Van Mulken is al jarenlang actief als vrijwilliger voor de Zonnebloem, voornamelijk in Beek.

Eerst was Rieni jarenlang voorzitter van de plaatselijke Zonnebloemafdeling, daarna Theo. Maar naast het voorzitterschap vervulden beiden ook meerdere andere functies in de loop der jaren. Na 40 jaar voor Rieni en 17 jaar voor Theo nemen ze nu afscheid. Hun leeftijd en gezondheid noopte hen tot dit besluit. Maar gelukkig gaan ze niet verloren voor de Zonnebloem, ze blijven zich inzetten daar waar het kan.

Tot hun grote verrassing werden ze in het Zonnetje gezet door het regiobestuur van de Westelijke Mijnstreek. Regiovoorzitter Jos van den Heuvel en regiosecretaris Marcel Mastenbroek overhandigden Theo en Rieni een oorkonde voor het vele werk dat ze hebben verzet. Ze werden benoemd tot erebestuurslid en ontvingen een gouden Zonnebloem insigne. Ook een cadeaubon voor beiden getuigde van een grote blijk van waardering voor al datgene wat ze jarenlang hebben gedaan. Het applaus van de ruim 65 aanwezigen benadrukte dit.

Dat ze dit zo lang met zoveel plezier hebben kunnen doen, kon alleen maar dankzij de enthousiaste reacties van de deelnemers en de hulp van de vele andere vrijwilligers. “Daar doe je het voor,” zeiden beide, “voor al die mensen met een lichamelijke beperking, van jong tot oud. Wij hebben gedaan wat de mensen wensten en een lichamelijke beperking was nooit een belemmering. Er werd gezocht naar mogelijkheden.”

De Zonnebloemafdeling Beek laten ze als bloeiende en gezonde afdeling achter. Met een beoogde nieuwe voorzitter worden gesprekken gevoerd. Hij of zij kan in ieder geval op iets moois voortborduren en de rest van het prachtige actieve bestuur blijft gelukkig behouden.

De Zonnebloem is Theo en Rieni veel dank verschuldigd voor al datgene wat ze belangeloos hebben gedaan.

De Zonnebloem is er voor iedereen, van jong tot oud, met een lichamelijke beperking. Deelnemer zijn is gratis, je betaalt alleen voor activiteiten waar je aan mee doet. En de vrijwilligers die alle activiteiten mogelijk maken kost het natuurlijk niets. Zij betalen met tijd.

Ben je geïnteresseerd om je als deelnemer of vrijwilliger aan te sluiten bij de Zonnebloem, ga dan naar de website www.zonnebloem.nl.

Wil je eerst meer weten, bel dan met regiosecretaris Marcel Mastenbroek (0638406132) of met regiovoorzitter Jos van den Heuvel (0621802806).

Cookieinstellingen