PIT stelt vragen over wateroverlast

<em>Wateroverlast na fikse regenbui</em>
Wateroverlast na fikse regenbui
Foto: © Tom Bloem

De raadsfractie van PIT stelt naar aanleiding van optredende wateroverlast in de gemeente vragen aan het College van B&W.

De vragen betreffen de in het algemeen ervaren wateroverlast in de gemeente en specifiek de wateroverlast waarmee de Beekstraat in Limbricht op 25 augustus kreeg te maken. Door klimaatveranderingen vinden er steeds vaker situaties plaats waarin er wateroverlast is voor de bewoners van de gemeente Sittard-Geleen.

PIT wil weten of hier op gemeentelijk niveau al is gekeken naar een preventieve oplossing, zoals bijvoorbeeld in Einighausen is gebeurd. De fractie vraagt het College verder om aan te geven op welke locaties in de gemeente er naar aanleiding van wateroverlast al is gezorgd voor aanpassingen en welke aanpassingen dat waren en of deze aanpassingen in de praktijk effectief waren.

De Beekstraat in Limbricht kent regelmatig wateroverlast en er is volgens PIT ook meegedacht over aanpassingen om de overlast te voorkomen. PIT wil weten om welke aanpassingen het gaat en of er door de gemeente meer gedaan kan worden ter voorkoming van de overlast.

Tenslotte vraagt de fractie of er voor deze inwoners binnen de gemeente een meldpunt bestaat waar ze terecht kunnen met hun vragen.

 

Cookieinstellingen