De Salon Sittard-Geleen presenteert BODYTALK

Foto: De Salon Sittard-Geleen

Ook in 2023 is Museum Het Nieuwe Domein weer de samenwerking aangegaan met De Salon.

Salon Sittard-Geleen is een tweejaarlijkse kunstmanifestatie waarbij de werken van kunstenaars met Sittardse of Limburgse roots de gelegenheid krijgen om hun werk te exposeren. Het thema van deze editie is BODYTALK.

Het lichaam, in al zijn verschijningsvormen, is het onderwerp van de nieuwe tentoonstelling. De Salon heeft kunstenaars uitgenodigd om de rol en de betekenis van het menselijk lichaam in de huidige tijd beeldend te verwerken. Ruim 45 kunstenaars laten hun werk zien.

Naast deze tentoonstelling organiseert De Salon een uitgebreid randprogramma. Ga op onderzoek naar de rol van het menselijk lichaam in de kunstgeschiedenis met een lezing van curator en docent Arjen van Prooijen. Boek een rondleiding door de tentoonstelling of volg een college over BODYTALK in de filmgeschiedenis met Jan Salden. Een performance van Martha Thissen vindt tevens plaats in het randprogramma. Het volledige programma is terug te vinden op de website van De Salon. BODYTALK is te zien in Het Nieuwe Domein (Ligne 5, Sittard) van 17 september 2023 tot en met 14 januari 2024.

Cookieinstellingen