Formule 1 in de Sittardse Optochhal

Foto: Societé Zitterd

Een combinatie die niet direct voor de hand ligt: Formule 1-racerij en carnavalswagens. Toch kwamen ze afgelopen vrijdag bij elkaar.

Societé Zitterd, een zakelijk platform voor ondernemers uit de regio Sittard dat steun biedt aan de Zittesje Vastelaovend, had namelijk niemand minder dan Jan Lammers uitgenodigd voor een presentatie over de autoracerij.

De geboren Zandvoorter reed vier seizoenen lang Formule 1 (voor Shadow, ATS, Ensign en Theodore, inmiddels allemaal ter ziele) en maakte vooral naam door zijn overwinning in de 24 uur van Le Mans in 1988 voor Silk Cut Jaguar. Verder maakte hij in 1992 na een pauze van 10 jaar voor March een kortstondige comeback in de Formule 1.

De sportief directeur van Circuit Zandvoort gaf de aanwezigen tussen de carnavalswagens in de Optochhal aan het Fischerpad een boeiend inkijkje in zijn eigen racecarrière en zijn aansluitend minder succesvolle zakelijk avontuur. In de sport draait álles om winnen en dat kan onmogelijk zonder teamwork. Dat geldt eigenlijk net zo zeer voor het zakenleven. Zonder samenwerking geen succes en zonder winst geen continuïteit. En een geslaagde sportieve carrière garandeert geenszins automatisch een succesvol bestaan als zakenman.

Voorts ging Jan Lammers in op zijn coachende rol voor zijn jongste zoon René (17), die momenteel succesvol is met karten en die langs een nauwgezet carrièrepad op termijn – volgens planning in 2029 – een F1-zitje nastreeft. Lammers heeft zijn zoon heel duidelijk te verstaan gegeven dat hij stopt met dit project als de gestelde doelen niet worden gehaald. Vooralsnog bestaat daar overigens allerminst aanleiding toe, want alles verloopt tot dusver volgens plan.

Societé Zitterd steunt de Zittesje Vastelaovend. Om de netwerkfunctie van deze sociëteit te bevorderen worden ook buiten het carnavalsseizoen interessante activiteiten georganiseerd. De keuze voor Jan Lammers viel in de smaak: meer dan honderd belangstellende leden van Societé Zitterd bezochten de avond.

Cookieinstellingen