Open Mo­nu­men­ten­dag: Gou­ver­ne­ment aan de Maas vandaag open voor publiek

Foto: CC0

Tijdens de Open Monumentendag op 9 en 10 september openen tal van monumenten in heel Nederland gratis hun deuren voor publiek.

Het doel van Open Monumentendag is om bijzonder Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en te behouden voor een breed publiek. Ook het Gouvernement aan de Maas opent de deuren.

Gouvernement aan de Maas

En bijzonder is het Gouvernement aan de Maas zeker. Gebouwd tussen 1983 en 1985 aan – en gedeeltelijk zelfs in – de Maas. Met zijn markante silhouet, maar ook met zijn historie: 31 jaar geleden werd in dit gebouw het Verdrag van Maastricht ondertekend. En daarmee werd het fundament gelegd voor de Europese Unie. Het Verdrag van Maastricht beschikt over het Europees Erfgoedlabel.

U kunt dit bijzondere vandaag gebouw bezoeken. Op zondag 10 september wandelt u tussen 12:00 en 16:00 uur via de bestuursingang aan de Limburglaan door het bestuursgedeelte. Hier kunt u de Feestzaal en de Statenzaal bezoeken. En natuurlijk de expositie over het Verdrag van Maastricht. Voor het bezoeken van deze expositie worden aparte rondleidingen georganiseerd. Wil u hieraan deelnemen? Bekijk dan hoe laat de rondleidingen zijn:

  • 12:30 uur (door voorinschrijving al vol)
  • 13:00 uur (ter plaatse aanmelden bij de balie)
  • 13:30 uur (door voorinschrijving al vol)
  • 14:00 uur (ter plaatse aanmelden bij de balie)
  • 14:30 uur (door voorinschrijving al vol)
  • 15:00 uur (ter plaatse aanmelden bij de balie)
Cookieinstellingen