Stichting Jacob Kritzraedt plaatst herkenningsschildje op haar panden

Foto: Stichting Jacob Kritzraedt

In de aanloop naar Open Monumentendag heeft de Stichting Jacob Kritzraedt haar monumentale panden in Sittard voorzien van een herkenningsschildje.

Het betreft de panden (Tapperie de) Gats aan de Markt, Ophoven huisnummers 3 tot en met 13, Tudderenderweg 145 en als laatste de Ophovenermolen aan de Molenweg, waar het bekende etablissement De Vief Heringe is gevestigd.

Stichting Jacob KritzraedtDe schildjes werden geplaatst bij informatiebordjes over de historie van de panden.

De Stichting Jacob Kritzraedt beijvert zich sinds 1952 voor het bewaken en het behouden van lokaal cultureel erfgoed en met name van monumentale en monumentwaardige gebouwen in Sittard.

De panden Gats en Ophovenermolen hebben een zakelijke bestemming, de andere panden zijn in gebruik als sociale huurwoningen. “De stichting heeft uiteraard geen winstoogmerk,” zo laat voorzitter Theo Hanssen weten. “Alle opbrengsten worden gebruikt voor het in stand houden van de panden. De leden van het bestuur zetten zich daar geheel pro deo voor in.”

De stichting wil graag een breder publiek bewustmaken van en enthousiasmeren voor haar werk en wil daarom tevens beter herkenbaar zijn. Het monteren van het door Studiomarq ontworpen herkenningsschildje op de panden die in bezit van de stichting zijn moet aan die herkenbaarheid bijdragen.

Momenteel zet de stichting zich in voor het volledig intact houden van de Helenakapel aan de Plakstraat en het behoud van een aantal arbeiderswoningen in Overhoven.

Op de foto boven dit bericht van links naar rechts: voorzitter Theo Hanssen, secretaris Peter Vossen en bestuurslid Sjef Coenen van de Stichting Jacob Kritzraedt en Arthur Rooden, uitbater van De Vief Heringe.

Cookieinstellingen