Fietsen uit nalatenschap voor Oekraïens stel

Foto: Greutsj

Ingrid Janssen van notaris Pas in Beek nam contact op met Michel van Dijke van Greutsj. Ze gaf aan dat ze in hun nalatenschapspraktijk twee fietsen had staan.

De overledenen waarvan de fietsen waren geweest hadden aangegeven dat hun fiets na hun overlijden moesten worden geschonken aan mensen die ze hard nodig hadden. Van Dijke heeft de twee rijwielen
opgehaald. Maandagavond overhandigde hij de fietsen aan Olesya (35) en Vitalij (52), die samen met hun zoontje Vasha (6) pas drie weken in Nederland zijn. Vitalij vocht tot voor kort aan het front in Oekraïne en is nu in Nederland, omdat zijn vrouw een spierziekte heeft. Vitalij rende direct na de overdracht naar zijn appartement om snel weer terug te keren met twee Oekraïnse legerinsignes, die hij als gebaar van dank aan van Dijke gaf.

“Ik ben de overledenen en notaris Pas in Beek ontzettend dankbaar dat ik deze mooie fietsen aan de juiste personen heb kunnen overhandigen. Het laat zien hoe gemeenschap en medeleven mensen in moeilijke situaties kunnen helpen. Het verhaal van Olesya, Vitalij en hun zoontje voegt een diepgaande menselijke touch toe aan het geheel. Dit bericht zal hopelijk inspireren en het goede in mensen naar voren brengen,” aldus van Dijke.

Cookieinstellingen