Vragen gob over stand van zaken Sportplaza Het Anker

Foto: SGN

De gob-fractie heeft het College van B&W vragen gesteld over de status van de verbouwing van Sportplaza Het Anker in Born.

Raadsleden Cliff Verjans, Jeroen Tholen en Marcel Claessens geven in hun brief aan het College aan niets meer vernomen hebben van dit dossier sinds de gemeenteraad op 24 februari een besluit nam inzake het businessplan nieuwe plannen Het Anker.

De raad besloot toen om:

  1. In te stemmen met de verdere uitwerking van de renovatievariant in de businesscase Het Anker, waarin tevens de lokale zwemvoorziening voor doelgroep- en instructiezwemmen is uitgewerkt. De renovatie van Het Anker betreft een brede configuratie met sporthal, tennisbanen inclusief tennisaccommodatie, voetbal(kunst/gras) velden inclusief voetbalaccommodatie;
  2. In te stemmen met de verdere uitwerking van de plannen, exploitatiebegroting en financiering op basis van
    a. Het aangaan van een exploitatieovereenkomst van 2 x 10 jaar
    b. Gesprekken met de verenigingen samen met Het Anker en de gemeente
    c. Nader onderzoek extra investeringen en opbrengsten duurzaamheidsmaatregelen.

Diverse verenigingen die gebruik maken van sportaccommodatie Het Anker hebben de gob-fractie benaderd en hebben ze hun zorgen geuit over de gang van zaken en de voortgang in dit dossier.

Reden voor de fractie om de volgende vragen te stellen:

  1. Beslispunt 2 begint met: In te stemmen met de verdere uitwerking van de plannen, exploitatiebegroting en financiering:
    a. Kan door het college inzicht worden gegeven in de verdere uitwerking van de plannen?
    b. Kan door het college inzicht worden gegeven in de exploitatiebegroting en de financiering?
  2. In beslispunt 2. B staat dat er gesprekken worden gevoerd met de verenigingen samen met Het Anker en de gemeente, wat is de status hiervan en wat hebben deze gesprekken opgeleverd?
  3. In beslispunt 2. C staat dat er een nader onderzoek zal plaatsvinden naar extra investeringen en opbrengsten duurzaamheidsmaatregelen. Wat is het resultaat hiervan?
  4. Op welke wijze worden de gebruikers en de gemeente bij de planontwikkeling betrokken?
  5. Wat is het tijdspad waarbinnen de plannen gerealiseerd gaan worden?
  6. De gob fractie kan zich voorstellen dat gezien de economische omstandigheden (duurder geworden materialen, hogere arbeidskosten e.d.) en door de wensen van de gebruikers de kosten hoger uitvallen. Net zoals dit is gegaan bij Laco sport en recreatiecentrum Glanerbrook. Indien dit het geval, hoe zullen deze extra kosten worden gedekt?
  7. De toekomst van Sportplaza Het Anker is voor de gob-fractie een belangrijk dossier. De fractie vraagt het College daarom om elk kwartaal op de hoogte te worden gesteld van de ontwikkelingen in dit dossier.
Cookieinstellingen