Zonnepanelenactie Sittard-Geleen

Foto: CC0

Steeds meer inwoners kiezen ervoor om zelf energie op te wekken met zonnepanelen. Met zonnepanelen kunt u flink besparen op uw energierekening en het is beter voor het milieu.

De gemeente Sittard-Geleen wil het makkelijker maken om zonne-energie op te wekken. Daarom organiseert de gemeente samen met het Regionaal Energieloket een zonnepanelenactie.

Voordelen zonnepanelen

Zonnepanelen wekken elektriciteit op. Door gebruik te maken van zonnepanelen daalt de energierekening en wordt u minder afhankelijk van uw energieleverancier. Een zonnepaneel gaat gemiddeld 25 jaar mee. Heeft u een koopwoning? Dan stijgt ook de woningwaarde. Kijk op www.zonatlas.nl voor een schatting wat zonnepanelen voor uw woning kunnen betekenen.

Meer weten? Kom naar de online informatieavond!

Op de informatieavond op dinsdag 26 september van 19:30 tot 20:30 uur krijgt u meer informatie over zonnepanelen en de actie. Hiernaast krijgt u informatie over vergunningen, leningen die u voor zonnepanelen kunt aanvragen en het terugvragen van de btw. Er is genoeg ruimte om vragen te stellen. De gemeente, Regionaal Energieloket en de installateur zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. U kunt de avond online via uw computer of tablet bijwonen.

Zo meldt u zich (vooraf) aan voor de informatieavond:

  1. Ga naar www.regionaalenergieloket.nl/acties;
  2. Vul uw postcode in;
  3. Klik op ‘Zonnepanelenactie Sittard-Geleen’;
  4. Klik op ‘Aanmelden informatieavond’ en ontvang een e-mail met de link.

Zo werkt de zonnepanelenactie

Voor de zonnepanelenactie kiest de gemeente in overleg met onafhankelijke specialisten van het Regionaal Energieloket een bedrijf (installateur) met een goede prijs-kwaliteitverhouding en garanties. Door de grote vraag naar zonnepanelen is er plaats voor een beperkt aantal inschrijvingen binnen deze actie. Wilt u zich inschrijven voor de zonnepanelenactie?

Stappenplan zonnepanelenactie:

  1. Inschrijven na de informatieavond: Schrijf u uiterlijk 24 oktober in via www.regionaalenergieloket.nl/acties.
  2. Adviesgesprek: De installateur bekijkt uw woning en bepaalt met u het aantal zonnepanelen.
  3. Persoonlijke offerte: U ontvangt een persoonlijke en vrijblijvende offerte.
  4. Installatie: De zonnepanelen worden bij u thuis geïnstalleerd. Gefeliciteerd! U kunt nu gebruik maken van uw eigen opgewekte zonne-energie.

Huurt u bij een particuliere huurder?

Dan kunt u niet zomaar zonnepanelen plaatsen op uw dak. Dit kan alleen in overleg met de verhuurder. U kunt de verhuurder informeren over de zonnepanelenactie en de mogelijkheden bespreken.

Heeft u vragen? Bel of mail gerust!

Heeft u nog vragen over de zonnepanelenactie? Neem dan contact op met Regionaal Energieloket via [email protected] of bel 0885254110.

Cookieinstellingen