‘Mijn Sittard-Geleen’ uw persoonlijke gemeentelijke internetpagina

Foto: SGN

Sinds 18 september kunnen inwoners inloggen op Mijn Sittard-Geleen. Dit kan via www.sittard-geleen.nl of rechtstreeks via mijn.sittard-geleen.nl.

Mijn Sittard-Geleen is een persoonlijke internetpagina waar inwoners hun eigen gegevens uit de Basis Registratie Personen (BRP) kunnen inzien.

Ook is het mogelijk om online nieuwe aanvragen te doen en de status van lopende aanvragen te volgen. Een belangrijke stap in het verbeteren van de gemeentelijke online dienstverlening.

Beschikbare informatie

Bij livegang zijn nog niet alle gegevens direct beschikbaar, maar in de toekomst komt er steeds meer informatie bij. Nu kunnen inwoners wel al de status van hun verhuisaangifte of aanvraag bijstandsuitkering volgen. Andere producten en diensten volgen binnenkort.

Voldoen aan wetgeving

Met Mijn Sittard-Geleen is onze organisatie voorbereid op de Wet Modernisering Elektronisch Bestuurlijk Verkeer (WMEBV). Die treedt op 1 juli 2024 in werking. Deze wet regelt dat inwoners en bedrijven zaken die ze met de overheid doen, digitaal kunnen afhandelen. Zij krijgen daarmee het recht om officiële berichten, zoals aanvragen voor vergunningen en bezwaarschriften, elektronisch aan de overheid te zenden.

Cookieinstellingen