Top-3 Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer bekend

Zaterdagavond vond in een tot studio omgetoverde bedrijfsruimte in Ligne de eerste ronde van het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer (ZVK) plaats.

Een tiental deelnemers trad er op om onderling uit te maken welke drie liedjes op de Elfde-van-de-Elfde onderling uit gaan maken welk liedje de Sittardse Vastelaovessjlager 2024 wordt.

Het ZVK 2.0 werd live uitgezonden via een videostream op internet en kon door iedereen thuis of in de kroeg worden gevolgd. Het publiek kon stemmen via een speciale app van Radio Nónnevot. Na het tellen van de stemmen via de app en de stemmen van de in de studio aanwezige Vastelaovesjury, fanjury én vakjury stelde notaris Tim Gielens de uitslag vast.

Daaruit kwam naar voren dat ‘Ich aom Zitterd’ (zang: Nigel Tummers en Luc Eijkenboom; tekst en muziek: Theo Wezenberg; arrangement: Mark Verblakt en Paul-Jean Jessen), ‘Ich kèn d’r neit genóg van kriege’ (zang Cyrille Niël; tekst en muziek Sjohn Smeets; arrangement: Mark Verblakt) en ‘Veer wille niks misse’ (zang: Koeraasj – Maike, Jan en Ron; tekst en muziek Guus Steinen; arrangement: Dave Vreuls) meedoen aan de finale, die op 11 november tijdens de Alaaf-trap wordt gehouden op de Markt in Sittard.

De aanmoedigingsprijs voor Beste Nieuwkomer was voor De Dörpelmaeg. Cyrille Niël kreeg de prijs voor ’t Meis Zittesj Èlement.

Cookieinstellingen